Bregje jonkhart te zien bij

Regelmatig ben ik te gast in een podcast, geef ik ergens een lezing of sta ik met een artikel in een magazine. Een overzicht daarvan is te zien op deze pagina: te zien bij.

In deze podcast spreek ik met mijn collega Barbara Cremers met Janneke van der Meulen van de WIN WIN podcast over Imago Relatie Therapie.

Janneke van der Meulen

Janneke is topsportster, veel gevraagd spreker, trainer, 1 op 1 coach en schrijfster, onder andere van het boek ‘de eiwitleugen’. In haar boeken schrijft ze over gezond eten, maar vooral ook hoe je op alle levels als mens gezond kunt leven en kunt groeien en hoe alles met elkaar samenhangt. Een mooie, holistische visie dus.

WIN WIN podcast

lees meer…

Mensen denken vaak dat relatietherapie gaat over alleen maar moeilijke situaties en ruzies. Dat kan ook wel, maar juist bij deze methode kijken we óók naar op welke manier we wél fijn en veilig verbonden zijn.

Nou ja, ik zou zeggen: kijk en luister zelf.

🎧 Check deze aflevering van de WIN WIN podcast op een van deze kanalen, of bekijk de video op Youtube.

win win podcast zo krijg je de liefde die je wilt

Podcast Semi Interessant. Met Ruben en Nick. 29-11-2023

Voorkom een gebroken hart: de sleutels voor liefdevolle relaties en gezond partnerschap, ontdek verborgen patronen in liefde – relatietherapie met Bregje Jonkhart

In september was ik te gast bij Ruben Havertz en Nick Papens, in de podcast Semi Interessant. Het was een leuk gesprek, met veel grappen en grollen, zoals deze jongens meestal hun leuke podcast maken. We hebben uiteindelijk zelfs 3 afleveringen opgenomen.

Lees meer…

🎧 Check deze aflevering van Semi Interessant op een van deze kanalen:

podcast semi interessant

Lotte benaderde mij vlak voor de zomer voor haar podcast Secure Self.

Het is Lottes missie om vrouwen te helpen bij hun onveilige hechtingspatronen door hun eigenwaarde en zelfliefde helpen te cultiveren en een liefdevolle, veilige relatie op te bouwen met zichzelf.

Ze heeft op basis van wat ze zelf leerde in haar eigen journey en wat zij leerde in opleidingen een eigen healing traject ontwikkeld. Gericht op het helen van je zenuwstelsel, je diepste patronen en je onderbewuste.

Lees meer…

Wil je meer weten over Lotte? Check dan haar website.

🎧 Check deze aflevering van Secure Self op een van deze kanalen:

podcast secure self

Ik kwam in contact met Tania toen ik op zoek was naar iemand die nog veel meer weet van intimiteit in de relatie dan ik, als relatietherapeut.

Ik wilde het met haar hebben over mijn ervaringen met stellen en haar ook graag vragen stellen.

  • Waarom gaan vrouwen alleen naar een seksuoloog?
  • Hoe kijkt Tania aan tegen de ‘orgasmekloof’?
  • Wat moet er gebeuren om seksualiteit voor iedereen iets heel fijns te maken, ook in lange relaties?

Lees meer…

🎧 Check deze aflevering van met de billen bloot op een van deze kanalen:

met de billen bloot

Is bindingsangst inderdaad een modewoord? Wat is bindingsangst eigenlijk en hoe kom je er van af?

Dat en meer bespreek ik met de podcastmakers van EOHoedan in hun allereerste podcastaflevering.

Te beluisteren via


eohoedan podcast bindingsangst

Anneleen Dekkers van Hartoverkop vroeg mij vorig jaar of ik als relatie expert een online masterclass wilde geven in haar online Groei Hardt traject.

Ik ken Anneleen van een van de LetLOVEshine dagen en vind haar helemaal te gek. Ze heeft een supergeweldige coachpraktijk in Belgie en is een fantastisch mens.

“Ik sta voor echtheid. Als mijn leven niet over rozen gaat, zal ik dat ook niet pretenderen. Ik zou willen dat we dat allemaal deden.”

— Anneleen

Dus zei ik natuurlijk meteen ‘ja’.

En omdat het erg beviel hebben we er inmiddels ook een 2e masterclass op zitten.

Check voor meer info over Anneleen haar website Hartoverkop. 


zien Masterclass hartoverkop

Gisterenavond 19.30. Ik zit op de bank met mijn zoon, ik ga hem zo naar bed brengen. Een gewone donderdagavond.

De telefoon gaat. ‘Kun je het vinden?‘ vraagt de dame van de gemeente waar ik volgende week een masterclass ga geven.🤔
‘Wat een rare vraag’ denk ik eerst, dat zien we dan wel.
En dan: ‘Waaaaaat? Waarom vraagt ze dat?’
😮😮😮

Het blijkt dat door wat onduidelijke communicatie een half jaar geleden ik denk dat ik daar vólgende week om 19.15 moet zijn. Maar dat zij denkt dat ik daar vandaag, een kwartier geleden moet zijn. Over een half uur zit er een zaal vol mensen. Voor mij.

Ik heb twintig seconden nodig om te schakelen. ‘Kan je me brengen?’ Vraag ik aan mijn man, ‘Want ik moet nog even op mijn laptop, ik heb het nog niet voorbereid. Ik zie wel hoe ik weer thuis kom’.

Ik gris een trui, mijn laptop en mijn vriendjes schildpad en chimpansee bij elkaar en een minuut later zitten we in de auto.🐢🐒

En wat was het leuk! Twee hele uren lang had ik super geïnteresseerd publiek, leuke gesprekken, veel vragen en lachen.

En geen tijd gehad voor zenuwen. (of een spiegel vooraf 🤣)

Wat een geweldige avond, deze donderdagavond. ❤️

#liefde #relaties #masterclass #seminar #relatietherapie


masterclass relaties

Wendy Online

Onlangs werd ik gevraagd voor een interview voor tijdschrift Wendy. De schrijfster was bezig met een rapportage over vrouwen die graag de liefde zouden willen vinden maar die -ondanks dat ze alles hadden geprobeerd- nog steeds de ‘prins op het witte paard’ nog niet zijn tegengekomen.

Bij dat verhaal zocht ze duiding:  waarom is het voor sommige vrouwen lastig om een partner te vinden? Is het als vrouw sowieso lastiger op de relatiemarkt? En wat kun je doen om toch je liefde van je leven te vinden, of geluk te vinden in het single zijn?

We spraken er over via zoom. Wat ik niet wist, was dat het interview exact 40 minuten zou duren (de tijdslimiet van zoom zonder abonnement) en we waren dus wat mij betreft nog niet klaar met het gesprek. Het artikel werd uiteindelijk ook niet geplaatst in de herfstspecial, zoals de bedoeling was. Maar wel online gezet.

Het is een beetje een kort-door-de-bocht artikel geworden. Maar dat kan ook komen doordat ik nou eenmaal heel graag over relaties praat en nog véél meer had willen vertellen en diepgang had willen toevoegen. Maar goed, zo gaat dat.

Dus hierbij een linkje naar het online artikel in de Wendy.

Leven zonder man

Door Lotte Kepers


wendy online leven zonder man

Podcast 🎧 Negatieve patronen in het brein & voorbeelden van veilige hechting

In deze podcast ga ik in gesprek met Mathijs Dingjan van Mannenbrein over hechting en de invloed daarvan op je relaties.

Herken jij veilige hechting?

In de afgelopen afleveringen hebben we het vaker gehad over ‘veilige hechting’. Maar wat is dat nou en hoe herkennen we dit?

In deze aflevering verwelkom ik Bregje (Relatietherapeut) zij vertelt ons meer over reageren vanuit emotie in het brein, het creëren van negatieve patronen en het herkennen van een veilige hechting.

Leg je mentale notitieblok klaar en ontdek hoe jij jouw liefdesleven transformeert!

🎧 Check de aflevering op een van deze kanalen, of bekijk de video hiernaast op Youtube.


Papa moet het doen. Oktober 2021

Podcast 🎧 S2 Aflevering 2 – Keep the spark alive ✨

Tim en Maarten geven toe dat ze de impact van kinderen op hun relaties schromelijk hebben onderschat. Gelukkig komt de Hulplijn to the rescue in de vorm van relatietherapeut @eenfijnerelatie, met tips voor een fijne relatie zelfs mét kinderen. Overigens zegt @jimbakkum (papa van drie) dat het allemaal wel weer goedkomt, dus dan is het zo. In de Tweak van de Week plakken we Paw Patrol stickers op de broccoli in de supermarkt en doen daarbij een oproepje aan onze luisteraars die ook maar iets om kinderen menen te geven.

Beluister deze aflevering op Spotify


podcast papa moet het doen

HvA Storylab. September 2021

Rick en Sophie in Imagotherapie

In september 2021 werd ik geinterviewd door Pieter de Vries, student bij de HvA. Hij schreef een stuk over relaties voor storylab van de HvA en wilde van alles weten over relaties en hoe relatietherapie werkt. We spraken ruim een uur en met die informatie schreef hij een artikel over Rick en Sophie in relatietherapie.  En.. zie hier het resultaat! 😃

Kort citaat uit het artikel over Imagotherapie

We voelen geen liefde meer,’ zei Rick.

Het koppel zat er terneergeslagen bij.

Bregje nam het woord: ‘De methodiek van Jonkhart & Ziel heet Imago therapie en gaat ervan uit dat hoe je je partner ziet, gekleurd wordt door allerlei gebeurtenissen van vroeger. Zoals hechting, boodschappen vanuit je omgeving en het voorbeeld dat je ouders je gaven.’Bregje keek beiden aan, peilend of ze het verhaal nog volgden. ‘We hebben geleerd wat voor ons veilig en onveilig voelt en nemen dat mee in onze relaties later.’ Rick keek Sophie aan. Bregje ging verder: ‘Als een persoon zich door zijn partner bedreigd voelt, gaat zijn brein scannen voor gevaar. Hierdoor komen die negatieve percepties uit de jeugd naar bovenen worden op de partner geprojecteerd. Het gevolg is een fight or flight-reactie, waarbij jullie percepties zorgen voor twee ‘eilanden’, verschillende belevingen van hetzelfde moment.”

Wil je weten hoe het verder gaat met Rick en Sophie?

Lees het hele artikel hier.


rick en sophie in imagotherapie

Podcast Digital Waves. Februari 2021

Hoe zal kunstmatige intelligentie de toekomst van dating veranderen?


In de nieuwe aflevering van Digital Waves gaat Marcel Bamberg het (digitale) gesprek aan. Rondom de virtuele tafel zitten Daan Alkemade (Co-founder Breeze dating app) en Bregje Jonkhart (Relatietherapeut & Spreker) en bespreken ze verschillende stellingen rondom dating en de invloed van  algoritmen en AI.

In het nieuwe format bespreken we het onderwerp door drie verschillende stellingen te behandelen. Hiermee kunnen we de verschillende perspectieven het beste naar voren halen. De vraag voor jou blijft, zit je aan de offline of online kant van dating? ⠀

Wie is Bregje Jonkhart? ⠀

Bregje zet zich als relatietherapeut in als gepassioneerd verbinder en weet hoe ze elke #relatie diepgang kan geven. ⠀

Op basis van haar kennis over de psychologie achter relaties praat Bregje mee over het vinden van een nieuwe partner en in hoeverre mensen het beste zelf hun eigen partner kunnen uitkiezen. ⠀

Benieuwd of Bregje een toekomst ziet in #onlinedaten? Luister dan de aflevering op een van onze kanalen: ⠀

🎧 Beluister de aflevering op een van onze kanalen: ⠀

Spotify
Apple Podcast
Soundcloud
Google Podcast⠀

Jonkhart

Interview met Paula v.d. Werff over Psych-k. Februari 2020.

Bregje te zien bij Paula. Paula interviewde mij over mijn ervaringen met psych-k, zowel als therapeut als privé.

Het interview staat op Youtube.

psych-k interview paula vd werff

Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. 10 november 2020

Lezing van relatietherapeute Bregje Jonkhart.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Is het u wel eens opgevallen dat romantische films bijna altijd eindigen wanneer de 2 geliefden elkaar hebben gevonden? Opvallend genoeg ontbreekt hier in het verhaal de taakverdeling van het huishouden, hoe ze omgaan met de komst van kinderen, of hoe ze omgaan met stress buiten de relatie. Dus, hoe doen ze dat eigenlijk, dat lang en gelukkig leven?

Is het niet vreemd dat terwijl een relatie zo’n belangrijke rol in ieders leven speelt we zo weinig leren over hoe relaties werken?

Zonde! Want er is veel te leren en een beetje relatiekennis zou veel relaties zoveel makkelijker en leuker maken.

Daarom: het (liefdes)verhaal van de chimpansee en de schildpad. Kom naar de lezing om erachter te komen wat dat betekent!

Bregje Jonkhart heeft een eigen praktijk, Jonkhart en Ziel. Ze is relatietherapeute met specialisatie in EFT (Emotionally Focused Therapy). Persoonlijk heeft onze Zinkweker Franka haar bij een korte lezing gezien en kan zij volmondig zeggen: u wil deze lezing niet missen!


lezing relatie

Fre op Vrijdag. 11 september 2020.

Relaties. Ben jij er goed in?

Ik geloof niet dat ik er zelf een held in ben, maar waar ik wel goed in ben is het denken over relaties, en vooral over leuke relaties. Want wat is nou het geheim van een echt leuke, liefdevolle relatie?

Vroeger dacht ik dat je eerst zelf heel erg sterk in je schoenen moest staan, en volledig ‘van jezelf moest houden’ om een goede relatie aan te kunnen gaan. Maar ja. Wanneer ben je nou ‘af’?

De revolutionaire relatietherapie EFT (Emotionally Focussed Therapy), helpt al jaren met ongelooflijk veel succes zwoegende en zwetende partners op weg naar het hebben van een blije relatie. Juist in deze therapie is je eigen kwetsbaarheid de inzet.

Wat is het geheim van dit succes? En kan ik er ook wat aan hebben, zodat ik me alvast goed kan voorbereiden op die geweldige, heerlijke, fantaaastische relatie die ik straks ga krijgen?

In deze aflevering van Fre op Vrijdag laten we ons opvoeden door de geweldige relatie expert Bregje Jonkhart van Jonkhart & Ziel.

Buckle up, want we krijgen die leuke relatie natuurlijk niet voor niets..


online relatietherapie met fre op vrijdag

Het gesprek met Fre op youtube.

En op spotify als podcast.

ZIN! | Ruimte in je Relatie. 22 januari 2020 in de Tolhuistuin Amsterdam

Bijna een traantje om die arme baby als de moeder niet meer reageert. Jonge vader sentiment?
Relatietherapeut Bregje Jonkhart: ‘Hoe jij gehecht bent in je kindertijd bepaalt voor een groot deel hoe je nu met relaties omgaat.
Ga je vechten of vluchten?’
Ontdek meer bij ZIN! | Ruimte in je Relatie in de Tolhuistuin.

Journaliste Juliejet Bakker is net gaan samenwonen en vraagt zich af of ze wel genoeg ruimte heeft.

Ze kwam naar de avond van Zinnig Noord en schreef een blog:

RUIMTE IN JE RELATIE.

Kunt u alstublieft ruimte maken in het gangpad?” roept een conducteur naar achteren. De deuren van de metro sluiten achter mij en tal van gezichten kijken me benauwd aan. Net sardines in een blikje. Ik ben onderweg naar Amsterdam-Noord voor een avond in de Tolhuistuin van ZIN!. Thema: ruimte in je relatie.

Vooraf spookt natuurlijk de vraag: ‘heb ík genoeg ruimte in mijn relatie?’ door mijn hoofd. Wij zijn net gaan samenwonen. Samen een ruimte delen. Alles van elkaar zien. Wat doen we samen, en hoe vaak dan? En wat doen we alleen? En betekent mijn behoefte aan ruimte dat we in de volgende fase zitten? En is dat wel goed? Vragen vullen de laatste open ruimtes in m’n hoofd. Maar ook na deze lange, volle werkdag is mijn nieuwsgierigheid voor vanavond gewekt. Net als mijn behoefte om uit de metro te mogen. Laatste vervoersmiddel: de pont. Met verwaaide haren stap ik het warme, gezellige Tuinhuis van Tolhuistuin binnen.

De avond begint met Rumi, performed op muziek door kunstenaar Ron Bunzl. Met het gedicht van Rumi begin ik in de juiste ‘modus’ te komen. De modus van laat maar gebeuren.

Psycholoog en relatietherapeut Bregje Jonkhart leert ons over hechting, vechten, vluchten en de verschillende ‘types’ waar het gaat om het aangaan van conflict: chimpansees en schildpadden. Hilariteit en herkenning in de zaal. “Ik schiet altijd uit mijn slof, en hij loopt altijd meteen weg” licht iemand in de zaal toe. Het woord ‘altijd’ blijft hangen. Patronen. Kindertijd. De relatietherapeut maakt het luchtig, met veel humor.

Kunstenaar Ron Bunzl spreekt over geweldloze communicatie en legt geduldig uit dat we allemaal handelen vanuit onze behoeften. Als ik boos word op mijn vriend om iets onbenulligs, wil ik vaak eigenlijk gezien en geknuffeld worden. Weten en merken dat hij mij belangrijk genoeg vindt om het vaatdoekje terug te hangen, omdat ik dat fijn vind. En hoe belangrijk het dus is om écht te luisteren, de ander de ruimte te geven om zich te láten begrijpen. Grondlegger Marshall Rosenberg, bedankt. Wat lijken we dan eigenlijk op elkaar met zijn allen.

Vanavond word mij bovenal duidelijk hoe fijn het is om sámen over een thema als dit na te denken; maar vooral óók om er eens een avond ruimte voor vrij te maken. Geestverruimend. Met vrienden gaat het er soms ook over, en dan lachen we om elkaars verhalen en geven elkaar lukraak adviezen. Maar professionele én ervaringsdeskundige verhalen horen en die te mogen ontvangen als inspiratiebron is fijn. Achteraf aan de bar hoor ik veel mensen noemen dat ze het ervaringsverhaal van Danielle mooi vonden. Dat laat denk ik zien dat we willen délen. Volgende keer weer present!


zinnig noord ruimte in je relatie

Jij & Daten…. 14 februari 2019 in CREA Amsterdam

Ervaar jij ook dat daten anno 2019 oppervlakkig en vluchtig is en voornamelijk om seks en swipen draait? Wat is daten eigenlijk, wat zijn onze verwachtingen en met welke intentie gaan we daten?

Hoe zou het zijn als we daten meer gaan ervaren als ont-moeten, waar we onszelf kunnen zijn zonder ons aan te passen? Vaak als we gaan daten hebben we meteen al een plaatje en een tas vol verwachtingen. Een eerste date zou simpelweg een kennismaking mogen zijn, zonder dat we bezig zijn met de volgende stap. Daten is een mooie uitnodiging voor reflectie, want waarom trekken we bepaalde mensen aan. Elke ontmoeting die we hebben zegt iets over ons. We kunnen veel leren van daten: over de relatie die we met onszelf hebben, onze oordelen, reacties, verwachtingen en de mate waarin we onszelf durven te laten zien.

Tijdens deze Valentijnsavond gaan Bregje Jonkhart en Mariette Reineke in gesprek met elkaar en het publiek aan over wat daten is. Hoe blijf je trouw aan jezelf, hoe geef je je grenzen aan en hoe kan je daten zien als een avontuur, waarin je de relatie met jezelf kunt verdiepen, en dus ook met de ander.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Verkering met Jezelf. 


Jonkhart

Beleef! 4 | Winter | 2016

Wist je dat het heel goed is voor je gezondheid om een hobby te hebben?

In Beleef! 4 | Winter | 2016 leg ik in een artikel uit wat de voordelen zijn van het hebben van een hobby.

Het is niet alleen leuk. Je wordt er ook slimmer van, je blijft langer gezond, leeft  langer en je wordt er een gelukkiger mens van.

Lees hier het artikel: Gelukkiger met een hobby met daarin allerlei leuke feitjes over de voordelen van het beoefenen van een hobby.


gelukkiger met hobby

In Margriet nr. 41, 30 september – 7 oktober 2016

Bezig met een verbouwing? Relatieadvies nodig?

Lees dit korte artikel van Jonkhart & Ziel in het dossier De verbouwing: ‘Het kan zonder stress en irritatie’.

Lees hier het artikel: Verbouwing een relatiekiller?, met gratis relatieadvies voor een klusproof relatie.


Jonkhart


“There’s a crack in everything. That’s where the light gets in.”

Leonard Cohen