Podcast Digital Waves. Februari 2021

Hoe zal kunstmatige intelligentie de toekomst van dating veranderen?


In de nieuwe aflevering van Digital Waves gaat Marcel Bamberg het (digitale) gesprek aan. Rondom de virtuele tafel zitten Daan Alkemade (Co-founder Breeze dating app) en Bregje Jonkhart (Relatietherapeut & Spreker) en bespreken ze verschillende stellingen rondom dating en de invloed van  algoritmen en AI.

In het nieuwe format bespreken we het onderwerp door drie verschillende stellingen te behandelen. Hiermee kunnen we de verschillende perspectieven het beste naar voren halen. De vraag voor jou blijft, zit je aan de offline of online kant van dating? ⠀

Wie is Bregje Jonkhart? ⠀

Bregje zet zich als relatietherapeut in als gepassioneerd verbinder en weet hoe ze elke #relatie diepgang kan geven. ⠀

Op basis van haar kennis over de psychologie achter relaties praat Bregje mee over het vinden van een nieuwe partner en in hoeverre mensen het beste zelf hun eigen partner kunnen uitkiezen. ⠀

Benieuwd of Bregje een toekomst ziet in #onlinedaten? Luister dan de aflevering op een van onze kanalen: ⠀

🎧 Beluister de aflevering op een van onze kanalen: ⠀

Spotify
Apple Podcast
Soundcloud
Google Podcast⠀

Interview Paula vd Werff. Februari 2021


psych-k interview paula vd werff

Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. 10 november 2020

Lezing van relatietherapeute Bregje Jonkhart.
En ze leefden nog lang en gelukkig…
Is het u wel eens opgevallen dat romantische films bijna altijd eindigen wanneer de 2 geliefden elkaar hebben gevonden? Opvallend genoeg ontbreekt hier in het verhaal de taakverdeling van het huishouden, hoe ze omgaan met de komst van kinderen, of hoe ze omgaan met stress buiten de relatie. Dus, hoe doen ze dat eigenlijk, dat lang en gelukkig leven?
Is het niet vreemd dat terwijl een relatie zo’n belangrijke rol in ieders leven speelt we zo weinig leren over hoe relaties werken?
Zonde! Want er is veel te leren en een beetje relatiekennis zou veel relaties zoveel makkelijker en leuker maken.
Daarom: het (liefdes)verhaal van de chimpansee en de schildpad. Kom naar de lezing om erachter te komen wat dat betekent!
Bregje Jonkhart heeft een eigen praktijk, Jonkhart en Ziel. Ze is relatietherapeute met specialisatie in EFT (Emotionally Focused Therapy). Persoonlijk heeft onze Zinkweker Franka haar bij een korte lezing gezien en kan zij volmondig zeggen: u wil deze lezing niet missen!

lezing relatie

Fre op Vrijdag. 11 september 2020.

Relaties. Ben jij er goed in?

Ik geloof niet dat ik er zelf een held in ben, maar waar ik wel goed in ben is het denken over relaties, en vooral over leuke relaties. Want wat is nou het geheim van een echt leuke, liefdevolle relatie?

Vroeger dacht ik dat je eerst zelf heel erg sterk in je schoenen moest staan, en volledig ‘van jezelf moest houden’ om een goede relatie aan te kunnen gaan. Maar ja. Wanneer ben je nou ‘af’?

De revolutionaire relatietherapie EFT (Emotionally Focussed Therapy), helpt al jaren met ongelooflijk veel succes zwoegende en zwetende partners op weg naar het hebben van een blije relatie. Juist in deze therapie is je eigen kwetsbaarheid de inzet.

Wat is het geheim van dit succes? En kan ik er ook wat aan hebben, zodat ik me alvast goed kan voorbereiden op die geweldige, heerlijke, fantaaastische relatie die ik straks ga krijgen?

In deze aflevering van Fre op Vrijdag laten we ons opvoeden door de geweldige relatie expert Bregje Jonkhart van Jonkhart & Ziel.

Buckle up, want we krijgen die leuke relatie natuurlijk niet voor niets..


online relatietherapie met fre op vrijdag

Het gesprek met Fre op youtube.

En op spotify als podcast.

ZIN! | Ruimte in je Relatie. 22 januari 2020 in de Tolhuistuin Amsterdam

Bijna een traantje om die arme baby als de moeder niet meer reageert. Jonge vader sentiment?
Relatietherapeut Bregje Jonkhart: ‘Hoe jij gehecht bent in je kindertijd bepaalt voor een groot deel hoe je nu met relaties omgaat.
Ga je vechten of vluchten?’
Ontdek meer bij ZIN! | Ruimte in je Relatie in de Tolhuistuin.

Journaliste Juliejet Bakker is net gaan samenwonen en vraagt zich af of ze wel genoeg ruimte heeft.

Ze kwam naar de avond van Zinnig Noord en schreef een blog:

RUIMTE IN JE RELATIE.

Kunt u alstublieft ruimte maken in het gangpad?” roept een conducteur naar achteren. De deuren van de metro sluiten achter mij en tal van gezichten kijken me benauwd aan. Net sardines in een blikje. Ik ben onderweg naar Amsterdam-Noord voor een avond in de Tolhuistuin van ZIN!. Thema: ruimte in je relatie.

Vooraf spookt natuurlijk de vraag: ‘heb ík genoeg ruimte in mijn relatie?’ door mijn hoofd. Wij zijn net gaan samenwonen. Samen een ruimte delen. Alles van elkaar zien. Wat doen we samen, en hoe vaak dan? En wat doen we alleen? En betekent mijn behoefte aan ruimte dat we in de volgende fase zitten? En is dat wel goed? Vragen vullen de laatste open ruimtes in m’n hoofd. Maar ook na deze lange, volle werkdag is mijn nieuwsgierigheid voor vanavond gewekt. Net als mijn behoefte om uit de metro te mogen. Laatste vervoersmiddel: de pont. Met verwaaide haren stap ik het warme, gezellige Tuinhuis van Tolhuistuin binnen.

De avond begint met Rumi, performed op muziek door kunstenaar Ron Bunzl. Met het gedicht van Rumi begin ik in de juiste ‘modus’ te komen. De modus van laat maar gebeuren.

Psycholoog en relatietherapeut Bregje Jonkhart leert ons over hechting, vechten, vluchten en de verschillende ‘types’ waar het gaat om het aangaan van conflict: chimpansees en schildpadden. Hilariteit en herkenning in de zaal. “Ik schiet altijd uit mijn slof, en hij loopt altijd meteen weg” licht iemand in de zaal toe. Het woord ‘altijd’ blijft hangen. Patronen. Kindertijd. De relatietherapeut maakt het luchtig, met veel humor.

Kunstenaar Ron Bunzl spreekt over geweldloze communicatie en legt geduldig uit dat we allemaal handelen vanuit onze behoeften. Als ik boos word op mijn vriend om iets onbenulligs, wil ik vaak eigenlijk gezien en geknuffeld worden. Weten en merken dat hij mij belangrijk genoeg vindt om het vaatdoekje terug te hangen, omdat ik dat fijn vind. En hoe belangrijk het dus is om écht te luisteren, de ander de ruimte te geven om zich te láten begrijpen. Grondlegger Marshall Rosenberg, bedankt. Wat lijken we dan eigenlijk op elkaar met zijn allen.

Vanavond word mij bovenal duidelijk hoe fijn het is om sámen over een thema als dit na te denken; maar vooral óók om er eens een avond ruimte voor vrij te maken. Geestverruimend. Met vrienden gaat het er soms ook over, en dan lachen we om elkaars verhalen en geven elkaar lukraak adviezen. Maar professionele én ervaringsdeskundige verhalen horen en die te mogen ontvangen als inspiratiebron is fijn. Achteraf aan de bar hoor ik veel mensen noemen dat ze het ervaringsverhaal van Danielle mooi vonden. Dat laat denk ik zien dat we willen délen. Volgende keer weer present!


zinnig noord ruimte in je relatie

Jij & Daten…. 14 februari 2019 in CREA Amsterdam

Ervaar jij ook dat daten anno 2019 oppervlakkig en vluchtig is en voornamelijk om seks en swipen draait? Wat is daten eigenlijk, wat zijn onze verwachtingen en met welke intentie gaan we daten?

Hoe zou het zijn als we daten meer gaan ervaren als ont-moeten, waar we onszelf kunnen zijn zonder ons aan te passen? Vaak als we gaan daten hebben we meteen al een plaatje en een tas vol verwachtingen. Een eerste date zou simpelweg een kennismaking mogen zijn, zonder dat we bezig zijn met de volgende stap. Daten is een mooie uitnodiging voor reflectie, want waarom trekken we bepaalde mensen aan. Elke ontmoeting die we hebben zegt iets over ons. We kunnen veel leren van daten: over de relatie die we met onszelf hebben, onze oordelen, reacties, verwachtingen en de mate waarin we onszelf durven te laten zien.

Tijdens deze Valentijnsavond gaan Bregje Jonkhart en Mariette Reineke in gesprek met elkaar en het publiek aan over wat daten is. Hoe blijf je trouw aan jezelf, hoe geef je je grenzen aan en hoe kan je daten zien als een avontuur, waarin je de relatie met jezelf kunt verdiepen, en dus ook met de ander.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Verkering met Jezelf. 


Beleef! 4 | Winter | 2016

Wist je dat het heel goed is voor je gezondheid om een hobby te hebben?

In Beleef! 4 | Winter | 2016 leg ik in een artikel uit wat de voordelen zijn van het hebben van een hobby.

Het is niet alleen leuk. Je wordt er ook slimmer van, je blijft langer gezond, leeft  langer en je wordt er een gelukkiger mens van.

Lees hier het artikel: Gelukkiger met een hobby met daarin allerlei leuke feitjes over de voordelen van het beoefenen van een hobby.


gelukkiger met hobby

In Margriet nr. 41, 30 september – 7 oktober 2016

Bezig met een verbouwing? Relatieadvies nodig?

Lees dit korte artikel van Jonkhart & Ziel in het dossier De verbouwing: ‘Het kan zonder stress en irritatie’.

Lees hier het artikel: Verbouwing een relatiekiller?, met gratis relatieadvies voor een klusproof relatie.“There’s a crack in everything. That’s where the light gets in.”

Leonard Cohen