Ben je ook gek op relatietestjes?

 

Op deze pagina vind je een verzameling relatietestjes waarmee jij jezelf en je geliefde nog beter kan leren kennen!

 

 


De relatiefase test.

Elke relatie doorloopt verschillende fasen. Vooral fase 2 is een spannende. Maar als je die doorkomt kom je in rustiger vaarwater en kan het wel eens zijn dat jullie nog heel lang bij elkaar zullen blijven… In welke fase zit jullie relatie?

Lees meer….


Welke liefdestaal spreek jij?

Gary Chapman ontdekte dat er 5 talen zijn waarin mensen hun liefde tonen. 5 Liefdestalen dus. Het kan erg handig zijn elkaars taal te kennen, want anders gaan er wellicht goedbedoelde liefdesuitreikingen verloren. Wil je weten welke liefdestaal jij spreekt?

Lees meer….


Op welke manier zeg jij sorry?

Met deze test ontdek je welke verontschuldigingstaal jij spreekt. Hij is ontworpen door Jennifer Thomas en Gary Chapman, bekend van de 5 liefdestalen. Uit het boek: ‘Als sorry niet meer helpt, Eerste Hulp Bij (relatie) Ongelukken’. Ook met deze talen is het enorm handig om te overleggen welke taal jij spreekt en welke je partner. Juist niet op het moment dat er een echt sorry nodig is, maar als het rustig is tussen jullie. Sorry zeggen is voor veel mensen best lastig, en het overleggen over deze talen geeft houvast.

Wil je weten welke sorry taal jij spreekt? Doe de relatietest!
Lees meer….


Wat is jouw erotic blueprint?

Heb jij de netflix serie ‘sex, love and goop’ al ontdekt? Zo niet, ga vooral kijken! De serie volgt stellen die in sekstherapie gaan. En… het is geweldig. Het is leerzaam, respectvol, speels, grappig en herkenbaar.

In de eerste aflevering vertelt therapeute Miss Jaiya over de 5 erotic blueprints. 5 sekstalen dus eigenlijk. En net als bij de 5 liefdestalen is het enorm waardevol je eigen favoriete taal én die van je partner te ontdekken, erover te leren en elkaar in de slaapkamer (of ergens anders, als kinky een van je talen is 😉) op een hele nieuwe manier te leren kennen.

Hoe? Met een test. Op de site staat een gratis en een betaalde versie. Bij de laatste krijg je een uitgebreid rapport met informatie en tips over jouw favoriete sekstaal. Een aanrader wel. Maar als je daar geen zin in hebt kan je natuurlijk ook gewoon de gratis test doen.

Dus wil je weten welke sekstaal jij spreekt? Doe de erotic blueprint test!


Hoe zit het met jouw gas en rem? En wat zijn jouw meest sexy contexten?

Wist je dat ieder mens zowel een seksueel gaspedaal als een seksuele rem heeft? En dat die twee heel bepalend zijn voor de context waarin jij het meest ontvankelijk bent om je seksueel open te kunnen stellen en je seksueel opgewonden te voelen?

Het seksuele gaspedaal en de seksuele rem worden door Emily Nagoski uitgebreid beschreven in haar boek: ‘Kom als jezelf’.

Wil jij weten hoe het zit met jouw gas en rem en sexy contexten? Vul dan deze vragenlijsten in.

nb: deze en meer van haar worksheets vind je hier. Deze zijn in het Engels, bovenstaande zijn in het Nederlands.

relatietest


“Tell me how you were loved, and I will tell you how to make love.”

Esther Perel