EFT RELATIETHERAPIE

EFT RELATIETHERAPIE2024-03-22T09:54:29+02:00

Wat is EFT relatietherapie of Imago relatietherapie?

‘Daar gaan we weer’. Het bekende patroon.

Iedereen kent dat. De ‘dans‘ begint: jij weet al wat jij gaat zeggen en wat de ander zal doen. Je hebt deze ruzie al 100 keer meegemaakt. En alle trucjes die je hebt geleerd om eruit te komen helpen niet. Logisch, want je gedrag wordt niet gestuurd door je gedachten, maar vooral door je emoties.

De meeste therapievormen richten zich alleen op het verkrijgen van inzicht en het aanleren van nieuw gedrag. Maar alhoewel dit voor een korte periode voor een opleving kan zorgen verdwijnt het effect vaak zodra de partners stress ervaren.

Om de relatie duurzaam te versterken moet het fundament van de relatie, de emotionele verbinding, opnieuw worden opgebouwd. Geliefden raken verstrikt in gedragspatronen van beschuldigen en terugtrekken en dat zorgt voor een onveilige basis die zichzelf in stand houdt. Want als je je onveilig voelt, waarom zou je je dan kwetsbaar opstellen tegenover iemand die jou het diepst kan raken?

In mijn werk gebruik ik Imago relatietherapie en EFT relatietherapie om de emotionele band en veiligheid in jullie relatie terug te brengen. Samen ontrafel ‘de dans’ waarin jullie worden meegesleept. Je gaat zien dat niet je partner, maar de dans je vijand is. In een veilige setting leer je zo je eigen emotionele reacties én die van je partner kennen. En oefen je samen in het uitspreken van wat je voelt en nodig hebt, zodat jullie emotionele band hersteld wordt.

Voortaan gaan jullie enthousiast die dansvloer op:

‘Let’s dance!’

EFT relatietherapie

De relatieproblemen van Iris en Martijn

Iris: “Nou, ik had hem gevraagd de was op te hangen en te stofzuigen. Kom ik thuis: zit de was nog in de machine! Dus ik vraag: ‘Martijn, waarom heb je de was niet opgehangen, dat had ik toch duidelijk gevraagd?’. Hij reageert meteen: ‘Ik heb toch gestofzuigd? Ach mens, zeur niet zo!’

Martijn loopt altijd weg, furieus word ik daarvan. ‘Daar gaan we weer’ denk ik dan, ik hoor mezelf tegen hem schreeuwen en voel me dan zó machteloos, we hebben dit soort ruzies al zó vaak gehad.

Door relatietherapie heb ik geleerd wat er onder onze relatieproblemen zit en hoe we anders met elkaar om kunnen gaan. Nu kunnen we meestal stoppen en zeggen: ‘pas op, daar is ‘ie weer’. We knokken niet meer tegen elkaar maar tegen ons monster. Dan geeft hij me een knuffel en lachen we erom.”

Martijn: “Dan komt ze thuis en begint meteen te zeuren dat ik de was niet heb opgehangen. De gestofzuigde vloer en het bosje bloemen ziét ze niet eens. En dan begint ze op die hoge toon tegen me te praten. Nou, als ik ergens niet tegen kan!

Ik weet dan al hoe het verder zal gaan. Meestal schreeuwen we een poosje tegen elkaar en ga ik uiteindelijk naar mijn kamer. Als ik toch niets goed kan doen kan ik net zo goed weggaan.

De relatietherapie heeft onze relatieproblemen echt aangepakt. Nu kan ik Iris rustig vertellen dat ik geen tijd had voor de was, maar mijn best heb gedaan haar blij te maken omdat ik van haar hou en haar niet kwijt wil. We praten nu gewoon, in plaats van ruzie te maken en te schreeuwen. Ik hoef niet meer zo op mijn hoede te zijn en die was, die kan vaak wel een dagje later.”

imago relatietherapie imago relationship therapy

Imago relatietherapie

Imago relatietherapie is in het buitenland veel bekender dan hier. De methodieken hebben veel overeenkomsten en zijn goed te combineren. Naar mijn mening biedt de praktische structuur van Imago relatietherapie stellen sneller houvast om ook buiten de sessie de verbinding veilig te houden of te herstellen. Sinds ik Imagotherapie heb geïntegreerd in mijn aanpak duren de trajecten korter. Omdat ik zo enthousiast ben over deze vorm van relatietherapie vertel ik er hier graag wat meer over.

EFT couples therapy

Emotionally Focused Therapy (EFT)

EFT relatietherapie is heel bekend in Nederland.
Sue Johnson heeft deze krachtige en succesvolle relatietherapie ontwikkeld door jarenlang de ontwikkeling van paren te volgen. Naast individuele relatietherapie biedt EFT ook de Houd me vast’ cursus om paren in zeven stappen te helpen weer in verbinding met elkaar te komen.

 

Op dit moment is er helaas geen ruimte voor nieuwe cliënten. Als je snel aan de slag wilt met relatietherapie kan je overwegen een van mijn online cursussen te doen. 

online
Is relatietherapie iets voor ons?

Herkennen jullie je in één of meerdere van onderstaande zinnen?

 • We hebben steeds ruzie.

 • Hij is vreemdgegaan.

 • Zij loopt altijd weg bij conflicten.

 • We verliezen de verbinding met elkaar.

 • De intimiteit is verdwenen.

 • Ik word gek van haar gezeur.

 • Ik mis de emotionele verbinding.

 • Regelmatig denk ik: ‘ik wil scheiden’.

 • Ik voel me soms heel alleen binnen mijn relatie.

 • Soms reageer ik heel heftig en denk ik later: had ik maar rustig gereageerd.

 • Ik weet het niet meer. Ik wil iets veranderen, maar hoe?

 • Ik vermijd situaties om problemen te voorkomen.

 • Hoe kan ik mijn relatie redden?

 • We hebben relatieproblemen.

Online relatietherapie

Relatietherapie kan natuurlijk live in Amsterdam Noord, maar dat is niet voor iedereen prettig. Online relatietherapie kan een goede uitkomst zijn als je door gezondheidsrisico’s liever geen live sessies doet, of als je niet in de buurt woont.

Tijdens een online relatietherapie sessie zitten jullie samen achter één beeldscherm en communiceren we via zoom. En eigenlijk doen we dan hetzelfde als in een live sessie.

Wat zeggen cliënten ? (kijk voor meer reviews)

Het kan ook zijn dat je live of online relatietherapie een te grote stap vindt, of voor jullie niet nodig. Maar dat je wél merkt dat je relatie wat extra aandacht kan gebruiken.

Dan is een online relatiecursus een goede optie. Je kan de cursus doorlopen in je eigen tempo en in je eigen tijd. Op je eigen bank zelfs. Je hebt dus minder gedoe met agenda’s vrijmaken en oppassen regelen. En het scheelt geld. Op een fijne relatie bied ik zowel een uitgebreide relatiecursus, als ook korte bootcamps aan om je relatie vanaf de bank thuis te verbeteren.

Meer weten over mijn online relatiecursussen? Ga naar een fijne relatie

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over relatietherapie.
Staat jullie vraag er niet bij? Bel of mail me dan.
Wordt relatietherapie vergoed?2023-12-29T13:24:58+02:00

Wordt relatietherapie vergoed?

Ja dat kan! (deels). Ook al denken veel mensen dat relatietherapie niet vergoed wordt,  CZ en OHRA vergoeden relatietherapie in het aanvullende pakket vanuit de noemer psychosociale therapie.

De zorgverlener moet dan wel aan bepaalde criteria voldoen.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VIV en de RBCZ  en ik voldoe daarmee aan die criteria.

Mijn praktijk valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen/Natuurgeneeswijzen’.

Individuele sessies worden sowieso vergoed door onderstaande verzekeraars.

 

VERGOEDINGEN 2024

Let op!!! Wijzigingen: per 2021 géén vergoeding meer
Zorgverzekeraars die per 2021 géén vergoeding meer bieden bij complementaire, psychosociale zorg zijn:

Anderzorg, Amersfoortse (ASR), AZVZ (ZZ), Bewuzt (VGZ), CZ direct (CZ groep), Ditzo (ASR), FBTO, Hema (Menzis), Interpolis (Achmea), Just (CZ), Pro Life (Achmea), Salland (Eno), Zorg en Zekerheid (ZZ), Zorgdirect (Eno)

 

Vergoedingenoverzicht 2024
De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn de groepen: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Hieronder vind je waar de groepen uit bestaan met een link naar de pagina, of de button daartoe, om te zien welke vergoedingen en voorwaarden zij hanteren.

Bij de volgende verzekeraars worden de sessies vergoed in 2024*

(er is e.e.a gewijzigd t.o.v. 2020. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar en vraag naar de vergoedingen ‘alternatieve zorg: psychosociaal’)

Kijk hier voor het totaaloverzicht van zorgverzekeraars in Nederland.

Hoeveel je precies vergoed krijgt is verschillend per verzekeraar.

Op de website van Zorgwijzer staat een overzicht van wat er door iedere verzekeraar vergoed wordt.

 

En kijk hier voor de actuele tarieven van Jonkhart & Ziel.

Doe je ook online therapie?2023-12-06T13:10:05+02:00

Online therapie

Ja! Relatietherapie kan live, maar dat is niet voor iedereen prettig. Online therapie kan een goede uitkomst zijn als het bijvoorbeeld lastig is om tegelijk van huis weg te gaan in een tijd waarin de oppassen niet voor het oprapen liggen. Of als je door gezondheidsrisico’s liever geen live sessies doet.

Tijdens een online relatietherapie sessie zitten jullie samen achter één beeldscherm en communiceren we via zoom. En eigenlijk doen we dan hetzelfde als in een live sessie.

Wil je er meer over weten? Neem dan even contact op.

 

Online relatiecursus

Het kan ook zijn dat je relatietherapie een te grote stap vindt, of niet nodig voor jullie relatie. Maar dat je wél merkt dat je relatie wat extra aandacht kan gebruiken.

Dan is een online relatiecursus een goede optie. Je kan de cursus doorlopen in je eigen tempo en in je eigen tijd. Op je eigen bank zelfs. Je hebt dus minder gedoe met agenda’s vrijmaken en oppassen regelen. En het scheelt geld.

Meer weten over mijn online relatiecursus? Ga naar een fijne relatie

 

Hoe kan ik een afspraak annuleren?2023-12-06T13:52:02+02:00

Een afspraak annuleren:

Kan je niet langer op de afgesproken tijd? Kan gebeuren natuurlijk!

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht. Je kunt dit zelf regelen via de link in de bevestigingsmail van de geplande afspraak.

Mocht je die niet kunnen vinden kan je me altijd een mailtje sturen. 

Waar is het?2023-12-06T14:31:45+02:00

Waar is het?

De sessies in Amsterdam vinden plaats in één van mijn praktijkruimtes.

Ik werk op 2 locaties: de Spyridon Louisweg of bij Noordstraalt  (op woensdag middag)

Mocht je de sessies heel graag ergens anders willen doen, dan kan dat in overleg.

 

Het is ook mogelijk om sessies op afstand te doen, via zoom of een ander programma.

Dit kan altijd, zowel bij relatietherapie als bij individuele sessies.

Worden de sessies vergoed?2023-12-29T13:27:31+02:00

Worden de sessies vergoed?

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VIV en de RBCZ . Mijn praktijk valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen/Natuurgeneeswijzen’.

Individuele sessies worden vergoed door onderstaande verzekeraars.

Of relatietherapie / de SCHIP-aanpak wordt vergoed hangt af van de verzekeraar. CZ en OHRA vergoeden relatietherapie in ieder geval wel vanuit de noemer psychosociale zorg.

 

VERGOEDINGEN 2024

 

Let op!!! Wijzigingen: per 2021 géén vergoeding meer
Zorgverzekeraars die per 2021 géén vergoeding meer bieden bij complementaire, psychosociale zorg zijn:

Anderzorg, Amersfoortse (ASR), AZVZ (ZZ), Bewuzt (VGZ), CZ direct (CZ groep), Ditzo (ASR), FBTO, Hema (Menzis), Interpolis (Achmea), Just (CZ), Pro Life (Achmea), Salland (Eno), Zorg en Zekerheid (ZZ), Zorgdirect (Eno)

 

Vergoedingenoverzicht 2024
De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn de groepen: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Hieronder vind je waar de groepen uit bestaan met een link naar de pagina, of de button daartoe, om te zien welke vergoedingen en voorwaarden zij hanteren.

Bij de volgende verzekeraars worden de sessies vergoed in 2024*

(er is e.e.a gewijzigd t.o.v. 2020. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar en vraag naar de vergoedingen ‘alternatieve zorg: psychosociaal’)

Kijk hier voor het totaaloverzicht van zorgverzekeraars in Nederland.

Hoeveel je precies vergoed krijgt is verschillend per verzekeraar.

Op de website van Zorgwijzer staat een overzicht van wat er door iedere verzekeraar vergoed wordt.

 

En kijk hier voor de actuele tarieven van Jonkhart & Ziel.

Wat zijn de tarieven van Jonkhart & Ziel?2024-01-11T11:59:56+02:00

Wat zijn de tarieven Jonkhart en Ziel 2024

Relatietherapie 

duurt 90 minuten en kost 170,- per stel. Dit is inclusief btw, mijn voorbereidingstijd en verslaglegging, die ik na de sessie per email toestuur.

Het eerste gesprek is een intake. Deze duurt 90 minuten en kost 85,-

Na afloop kunnen jullie beslissen of jullie een traject bij mij zien zitten.

 

De sessies in een traject met de SCHIP-aanpak vallen onder Relatietherapie.


Personal coaching (of kinder- / jongerencoaching / Psych-K) 

duurt 60 – 75 minuten en kost 100,-*. Dit is inclusief mijn voorbereidingstijd en verslaglegging.

Het eerste gesprek is een intake. Deze kost 85,-

Na afloop kan je beslissen of je een traject bij mij ziet zitten.

 

*Heb je (of hebben je ouders) een laag inkomen of studeer je? Dan kost een gewone sessie 85,-.*

Deze sessies zijn vrijgesteld van BTW.


Relatie intensive / intensief relatieweekend.  

2 hele dagen vaak verdeeld over 3 dagen: 1400,- (700,- pp.)

Tijdens een intensive werk je kort en intensief aan je relatie. Meestal verdeeld over 3 dagen (maar daarover kan worden overlegd). Deze manier van werken levert vaak meer op dan losse sessies. Je kunt samen de diepte in zonder steeds opnieuw ‘in en uit’ te moeten stappen en hebt daardoor meer effectieve tijd op de diepere laag van de relatie.

Dag 1: van 9.00 tot 17.00.

Dag 2: van 9.00 tot 12.30

Dag 3: van 9.00 tot 12.30


De groepscursus Houd me Vast (2,5 dag of 8 avonden) kost 320,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek.

De Houd me Vast privé cursus (2 dagen) kost 650,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek en werkboek.


Klein APK-tje  (1 dag) wordt op maat gemaakt en de kosten hangen af van wat we gaan doen. Meestal liggen de kosten rond de 700,- per stel als we een hele dag werken.


Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.


Het is vaak mogelijk een deel vergoed te krijgen via de aanvullende zorgverzekering. 


Rates Jonkhart en Ziel 2024


Couplestherapy sessions takes 90 minutes and costs 170,- per couple. This includes VAT, my preparation and report, which i’ll send you afterwards.

The intake also takes 90 minutes en costs 85,-

Afterwards you can decide whether you would like to work with me.

 

The sessions in a trajectory with the SCHIP approach fall under Couplestherapy.


Personal coaching takes  60 – 75 minutes en costs 100,-*. This includes my preparation and report, which i’ll send you afterwards.

 

The intake costs 85,-

Afterwards you can decide whether you would like to work with me.

Do you have a low income or are you studying? Then a regular session costs 85,-.*

These sessions are VAT free.


Relationship intensive / intensive relationship weekend.  2 full days often divided over 3 days: 1400,- (700,- pp.)

During an intensive you work on your relationship briefly and intensively. Usually spread over 3 days (but this can be discussed). This way of working often yields more than individual sessions. You can go into depth together without having to ‘step in and out’ again and again and therefore have more effective time on the deeper layer of the relationship.

Day 1: from 9.00 to 17.00.

Day 2: from 9.00 to 12.30

Day 3: from 9.00 to 12.30


The group course Hold Me Tight (2.5 days or 8 evenings) costs 320,– p.p. incl VAT. This includes teaching materials and book.

The Hold Me Tight private course (2 days) costs 650,- p.p. incl VAT. This includes teaching materials and book and workbook.


Small MOT (1 day) is custom made and the costs depend on what we are going to do. Usually the costs are around 700,- per couple if we work a full day.


Rescheduling or cancelling an appointment is free of charge up to 24 hours before the agreed time. After that, you will be charged the whole amount.

 

Wie heeft EFT eigenlijk bedacht?2020-10-14T21:44:13+02:00

Klinisch psycholoog dr. Sue Johnson ontwikkelde EFT (Emotionally Focused Couple Therapy). Zij heeft EFT dus bedacht.

EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie van John Bowlby. Zij ontdekte dat hechtingspatronen niet alleen van toepassing zijn op kinderen en hun ouders, maar ook op geliefden. Elk mens heeft een aangeboren behoefte om intieme verbindingen met een ander aan te gaan. Wanneer mensen veilig gehecht zijn, voelen ze zich vertrouwd met elkaar en kunnen ze hun emoties kwijt bij hun partner. Wanneer ze echter vroeger of in de relatie hebben ervaren dat ze door de ander afgewezen worden of wanneer ze zich in de steek gelaten voelen kunnen er patronen ontstaan waar partners in verstrikt raken.

In EFT worden deze patronen duidelijk en leren partners om uit het patroon te stappen, hun echte emoties en behoeften te onderkennen en die tegenover hun partner te uiten. De effectiviteit van EFT is aangetoond in verschillende klinische studies.

Wat levert relatietherapie op?2023-12-06T17:09:27+02:00

Wat levert relatietherapie op?

Het resultaat van relatietherapie kan zijn:

 • Een stabielere en liefdevollere relatie.
 • Het kennen van en kunnen uitspreken van je eigen behoeftes
 • Betere communicatie; meer acceptatie, erkenning, begrip, waardering en verdraagzaamheid.
 • Balans tussen op eigen benen staan en samen zijn  OF autonomie/eigenheid en verbinding.
 • Meer zelfvertrouwen en vertrouwen in jullie relatie. Problemen kan je nu samen aanpakken.
 • In geval van verwijdering of ruzie: sneller herstel en verbinding.

 

Kijk eventueel op de site van EFT of Imagotherapie voor meer informatie en achtergrond over deze methoden.

We hebben wel af en toe ruzie, maar waarom hebben we daar iemand anders bij nodig?2020-10-14T21:48:07+02:00

Ik help jullie uit te zoeken wat de dans (de ruzie) is waarin jullie worden meegezogen. Het is makkelijker dat met een buitenstaander te doen omdat die objectief kan kijken naar emoties. Ik kan jullie helpen je emoties te verwoorden en te uiten en ik zal me niet snel aangevallen voelen. Het is moeilijk om dat zelf te doen omdat je partner vanzelf emotionele reacties krijgt als jij je emoties deelt.

Kunnen die eendjes behalve dansen ook zwemmen?2023-12-10T09:25:34+02:00

Kunnen die eendjes behalve dansen ook zwemmen?

Ja! Gelukkig zwemmen ze vooral!

Zo’n  95% van de tijd hebben ze het goed samen en zwemmen ze een beetje rond. Slechts af en toe worden ze meegezogen in een heftige dans.

Dat geldt ook voor de meeste stellen die ik zie. Ze hebben ook veel goede momenten samen maar balen van die ruzies die er tussendoor komen. En willen die graag aanpakken.

Help! Mijn partner wil niet!2023-12-06T17:42:16+02:00

Help mijn partner wil niet!

Dat komt vaker voor.

Vaak voelt één van de twee meer urgentie. Voor de ander hoeft het niet. Sommige partners vinden het ook gewoon heel spannend. Wat gaan we dan doen? Of ze schamen zich, want ‘zoiets moet je toch zelf kunnen oplossen’.

Allemaal heel begrijpelijk.

Het is mijn ervaring dat na de intake beide partner wel enthousiast zijn, omdat ze dan beter begrijpen wat relatietherapie is en wat het op kan leveren. En dat er gewerkt wordt volgens effectieve methodieken.

Het kan ook wel eens helpen om eerst laagdrempelig een video van mij te bekijken. Daarin leg ik e.e.a uit over relaties en veel stellen herkennen zich hierin. De stap om te gaan kan dan kleiner aanvoelen.

 

Dus stel voor om in ieder geval een vrijblijvende intake te plannen.

Als je partner echt niet wil terwijl jij wel vindt dat er iets moet gebeuren kan je overwegen zelf te komen. We kunnen in een kennismakingsgesprek bespreken wat je vraag/doel is en wat we kunnen doen om je verder te helpen.

Soms komen partners er dan na enkele sessies alsnog bij.

Is het net zoiets als EMDR?2023-12-06T18:32:47+02:00

Is het net zoiets als EMDR?

Nee. De verwarring is begrijpelijk, want bij zowel EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) als EFT kan het gaan over gebeurtenissen die voor iemand traumatisch zijn geweest.

En om het nog verwarrender te maken: er zijn twee verschillende methodieken met de naam EFT! De ene is de Emotionally Focused Therapy, de vorm van relatietherapie die ik gebruik. De andere is Emotional Freedom Techniques. Bij beiden kan er ook gewerkt worden met trauma.

EMDR richt zich specifiek op het verwerken van trauma’s. EFT doet dat soms ook, maar er hoeft geen trauma te zijn.

Een groot verschil is dat bij EFT relatietherapie is dat beide partners aanwezig zijn en juist de interactie de verandering in gang zet. Ik werk wel regelmatig met PSYCH-K®, een methode om belemmerende overtuigingen, maar ook angsten en de herinnering aan vervelende gebeurtenissen mee om te buigen. Deze methode is ook zeer geschikt voor  het verwerken van traumatische ervaringen.

Werkt EFT ook met andere mensen dan je partner?2024-01-11T12:02:43+02:00

Werkt EFT ook met andere mensen dan je partner?

(collega’s, ouders, kind, vrienden)

Ja dat kan. Je moet wel een relatie met die persoon hebben. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby en is in eerste instantie ontwikkeld als relatietherapie. Sue Johnson ontdekte dat liefdespartners dezelfde reacties laten zien op verlies van verbinding met hun partner als kleine kinderen op verlies van verbinding met hun ouders.  Er worden oude hechtingsangsten geactiveerd, omdat ook partners zich aan elkaar hechten. Inmiddels wordt EFT ook toegepast binnen gezinnen en er is een tak die bezig is de principes toe te passen binnen bedrijven.

Ook Imago relatietherapie heeft speciale dialogen die gebruikt worden in bijvoorbeeld gesprekken tussen ouder en kind. Deze dialogen vormen de basis voor de generatieweekenden van Imago.

Hoe lang duurt relatietherapie?2023-12-06T18:14:38+02:00

Hoe lang duurt relatietherapie?

 

Hoe lang het relatietherapie traject duurt is moeilijk te zeggen.

De gemiddelde hoeveelheid sessies bij Imago relatie therapie is aanzienlijk korter dan bij EFT. (6-8 vs 12-20)

Een EFT traject doorloopt 3 fases. Een fase kan niet worden afgerond voordat hij helemaal is doorlopen en hoe lang iedere fase duurt is niet van te voren te zeggen. Dat is afhankelijk van hoe snel of langzaam de veiligheid in jullie relatie terugkomt, hoezeer jullie gekwetst zijn binnen deze of eerdere relaties, etc…

Soms kan één korte interventie genoeg zijn.

Maar om toch een antwoord te geven op de vraag ‘hoe lang duurt relatietherapie?’:

Een gemiddeld traject doorloopt ongeveer 8-12 sessies. Maar het kán dus ook langer of korter duren.

Wil je liever in korte tijd veel extra aandacht aan je relatie besteden? Dan is het ook mogelijk om een  relatieweekend te boeken. Met op vrijdag 2 uur sessie, op zaterdag 2 x 2 uur en op zondag 2 x 2 uur. Tussendoor is er volop ruimte voor het samen nabespreken van de sessies, het maken van opdrachten en voor wandelen door Amsterdam. Er zijn leuke hotelletjes in de buurt om er een weekendje weg van te maken. Nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden.

Moet je altijd met zijn tweeën in relatietherapie?2023-12-06T18:09:22+02:00

Moet je altijd met zijn tweeën in relatietherapie?

Een ‘normaal’ traject is met zijn tweeën. Dat relatietherapie zo effectief is komt onder andere doordat je niet alleen inzicht krijgt in je eigen hechtingsbehoeften en angsten, maar óók in die van je partner. En met behulp van de therapeut leer je vervolgens samen om woorden te geven aan je gevoelens en behoeften.

Maar als je iets wil veranderen in je relatie, of je twijfelt over bepaalde zaken kan relatietherapie ‘in je eendje alsnog zeer nuttig zijn. Je kan dan door middel van EFT- én andere technieken  in ieder geval je eigen emoties en reacties onderzoeken, wat je kan helpen om anders in je relatie te gaan staan.

Moet je grote relatieproblemen hebben?2023-12-06T18:35:16+02:00

Moet je grote relatieproblemen hebben om met relatietherapie te beginnen?

Nee je hoeft geen grote relatieproblemen te hebben. Juist niet!

Vaak hebben stellen wel ergens ‘last’ van als ze komen. Er is dan een situatie die ze willen veranderen.

Door EFT / Imagorelatietherapie leer je veel over jezelf en je partner: welke dans jullie dansen en hoe je eruit kunt komen of blijven. En dat werkt ook bij ‘kleine’ dingen.

Ik zie juist ook regelmatig stellen die het echt nog heel erg fijn hebben met elkaar. Ze komen dan omdat ze dat juist zo willen houden. Ze willen bewuster zijn van hoe ze dat doen en kunnen vasthouden. Bijvoorbeeld omdat ze gaan samenwonen. Of omdat er een baby aankomt.

 

RelatieAPK

Dus behalve voor relatietherapie kun je bij kleine relatieproblemen of zelfs helemaal geen relatieproblemen ook kiezen voor de EFT Relatie APK, een lichtere vorm van EFT. Ook wel bekend als de ‘Houd me vast’ cursus.

EFT
Wat cliënten zeggen:

“Lieve Bregje (of ‘de Breg’, zoals we altijd aan jou refereren), dank je wel voor al jouw steun dit jaar. Het gaat (mede dankzij jou) ontzettend goed met ons. Je mag trots zijn op hoe jij je werk doet! Met passie, nuchterheid en een goede dosis humor. We hopen stiekem dat we je niet nodig hebben maar als dat toch zo blijkt te zijn, ben jij de eerste die we bellen! Ik weet dat de deur altijd wagenwijd open staat! Alvast een fijne jaarwisseling.”

“Lieve Bregje, hoe is het met je? We wilden je laten weten dat we een jaar later, nog steeds heel gelukkig zijn samen. We plukken nog dagelijks de vruchten van het EFT proces. En daar zijn we heel dankbaar voor. We gaan zelfs trouwen in september!”

 

Op dit moment is er helaas geen ruimte voor nieuwe cliënten. Als je snel aan de slag wilt met relatietherapie kan je overwegen een van mijn online cursussen te doen. 

“Alles wat je aandacht geeft groeit.”

Deepak Choprah

Ga naar de bovenkant