Wat is jouw favoriete liefdestaal?

Ontdek het met de test: “De vijf talen van de Liefde van Gary Chapman”.

Chapman is zeer bekend geworden met zijn vijf liefdestalen. Uit zijn onderzoek blijkt dat wij bij het uiten en ontvangen van liefde allemaal onze eigen liefdestaal spreken. We hebben een specifieke voorkeur, of voorkeuren, want het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld twee talen erg goed spreekt.

Volgens Chapman zijn er 5 liefdestalen te onderscheiden.

  1. Positieve woorden
  2. Samen zijn
  3. Cadeautjes krijgen
  4. Dienen
  5. Lichamelijk contact

Waarschijnlijk ken je ze allemaal wel. Maar de meeste mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde liefdestaal. En je bent geneigd om je lief te laten weten dat je van hem of haar houdt in je eigen liefdestaal. En die taal verstá je ook het beste.

Handig om te weten, want als jij een andere liefdestaal spreekt dan je geliefde kan het zijn dat je allebei hartstikke druk bent met het tonen van je liefde, maar dat de ander dat nauwelijks opmerkt. Of in ieder geval minder opmerkt dan jouw bedoeling is. En dat is natuurlijk enorm zonde.

Hoog tijd dus om je te verdiepen in de 5 talen van de liefde. Vraag of je geliefde de test ook maakt… En zorg er dan allebei voor dat je elkaars taal vloeiend leert spreken!

Verontschuldigingstalen

Chapman heeft ook nog andere talen ontdekt: de 5 talen waarop mensen sorry zeggen: oftewel je sorrytaal.

liefdestaal

De liefdestalen test

Jonkhart

Klaar voor de test?

Geef aan welk antwoord het meest op jou van toepassing is.

Denk er niet te lang over na, maar beantwoord de vragen intuïtief.Je kunt voor iemand ook de naam van je geliefde (of je ouders, kinderen, collega’s ) invullen als je wilt weten welke taal je met diegene vooral spreekt. 


De test bestaat uit 45 vragen. Het invullen kost ongeveer 3 minuten.  Aan het eind kán je je email invullen en dan krijg je het rapport met jouw favoriete liefdestaal toegestuurd. Handig, als je de testuitslag met je partner wilt bespreken! De liefdestalen staan op volgorde van hoe jij hebt gescoord. 


Je emailadres is veilig bij mij: deze wordt enkel gebruikt om het rapport te mailen en er wordt geen informatie aan derden verstrekt. Vul het formulier in om je resultaten te kunnen zien