Hoe ik van mijn rijangst af kwam

Bregje: “YES! IK BEN AF VAN MIJN RIJANGST!!! O, ik voel me zo opgelucht! Na tien jaar worstelen durf ik nu eindelijk weer op de snelweg te rijden. Sterker nog: ik vind het zelfs leuk! Met het OV kwam ik ook overal wel, maar  met een kind moet je ook nog zoveel zooi meenemen. Nu gooi ik dat allemaal achterin. Het  geeft me zo’n vrij gevoel! Ik kan me nauwelijks voorstellen dat rijangst me zo lang beperkt heeft.

PSYCH-K ® heeft me geholpen om eindelijk van de angst af te komen die ik voelde zodra ik een snelweg op moest. Tien jaar geleden was ik overspannen en kreeg ik als gevolg daarvan last van paniekaanvallen. Dat gebeurde ook een aantal keer op de snelweg, waardoor mijn onderbewuste de snelweg associeerde met paniek en gevaar. Ik had last van rijangst op de snelweg.

Met mijn ratio begreep ik heus wel dat er niets aan de hand was, maar toch kreeg ik direct zweethanden en hartkloppingen als ik de snelweg op reed. Zelfs als ik er alleen aan dacht. Het gekke was dat ik wel gemakkelijk door Amsterdam, de drukste stad van Nederland, durfde te rijden.

Na het doen van een aantal balansen rij ik nu ontspannen op de snelweg en vind ik het zelfs leuk. Ik had al van alles geprobeerd, maar dit heeft me echt geholpen.

Denk je nu ‘Bregje?’ waar ken ik die naam toch van? Ja, dit stukje gaat over mezelf. ”    🙂

Ik ontdekte PSYCH-K®, door dit artikel in de Optimist. Als gedragswetenschapper ben ik gewend te onderzoeken waar belemmerende overtuigingen en angsten vandaan komen en het was mijn ervaring dat het mensen vaak vrij veel inspanning kost om hun overtuigingen vervolgens te veranderen. Het is niet makkelijk, omdat je bewuste brein meestal wel weet dat ‘er niets aan de hand is’, maar je onderbewuste keer op keer hetzelfde programma afspeelt. In mijn geval: het rijangst programma.

Om te werken met PSYCH-K® is het niet nodig het verleden te onderzoeken. Ik kon daarom niet geloven dat deze methode zou kunnen werken, want vanuit mijn opleiding is mij geleerd dat wel te doen. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt door de combinatie van het cognitieve, lichaamsgerichte en spirituele dat samenkomt in deze methode.  Toen mijn snelweg angst verdwenen was besloot ik me verder in PSYCH-K® te scholen. En het mooie is: je kunt het gebruiken voor vrijwel alles wat je in de weg zit!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens ervaren hoe een PSYCH-K ® sessie in zijn werk gaat?  Neem vrijblijvend contact op, of lees eerst meer over PSYCH-K ®.

rijangst


“I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it.

The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.”

Nelson Mandela