Heb jij de Netflix serie ‘sex, love and goop’ al ontdekt?


In deze serie gaan stellen in sekstherapie. Een aanrader, omdat ik denk dat veel mensen zich wel in de stellen herkennen. En de serie is grappig, maar óók kwetsbaar en leerzaam.

Wat ik bijvoorbeeld leerzaam vond waren de ‘erotic blueprints’. Miss Jaiya vertelt daarover in de eerste aflevering. Mensen hebben verschillende erotic blueprints en spreken dus seksueel gezien verschillende talen. Sekstalen dus eigenlijk. Ik kende natuurlijk al de 5 talen van de liefde, maar van deze sekstalen had ik nog niet eerder gehoord.
💗

Interessant dus om uit te vinden welke sekstaal jij spreekt en welke je partner!

Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet:

De energetische blauwdruk

De energetische houdt van plagen, anticiperen, spelen met de tussenruimte van aanraken en nog niét aanraken. Van spelen met energie. Ze is in staat de energie in het hele lichaam te voelen en zelfs om full-body orgasmes te krijgen door die energie te laten stromen. Voor sommige energetische types is het spirituele aspect van seks ook belangrijk en duidelijk voelbaar. Het gaat dan over één worden met de kosmos.

Belangrijk hierbij is wel het gevoel van veiligheid. Als dingen te snel op de energetische afkomen kan het goed zijn dat ze de energie blokkeert.

Turn-ons: ruimte. Verlangen. Aanwezigheid. Oogcontact. Lichte of zwevende aanraking. Méér voelen met minder aanraking. Heilige seksualiteit: tantra, kundalini, yoga, meditatie.

Superkrachten: Orgasmes zonder aanraking. Intuïtie. Diepe verbinding en intimiteit.

Schaduwzijde: Gevoel van superioriteit: ‘Ik ben spiritueler dan anderen; andere blauwdrukken zijn grof’. Kan zich gemakkelijk afsluiten als ze het gevoel heeft dat de partner niet volledig aanwezig is. Kan overweldigd raken door te veel aanraking of stimulatie.

De sensuele blauwdruk

De sensuele wordt door alle zintuigen geprikkeld en is dus gevoelig voor aanraking, geur, smaak…
Ze kan op allerlei vlakken gestimuleerd worden, het hoeft niet perse genitaal gericht te zijn. Prikkeling door bijvoorbeeld aardbeien met warme chocoladesaus te proeven tegelijk met aanraking van veertjes op het lichaam. Kan het helemaal doen. En dat in een fijne omgeving met bijvoorbeeld kaarslicht en fijne muziek.

Turn-ons: Plezier in alle zintuigen – muziek, prachtige omgeving, luxe, texturen, essentiële oliën, water, heerlijk eten, bloemen, dansen, romantiek, massage.

Superkrachten
: Full-body orgasmes. Orgasmes van heerlijk eten, een prachtige zonsondergang, een voortreffelijke symfonie.

Schaduwzijde:
Moet eerst volledig ontspannen in het lichaam voordat ze plezier kan voelen of seks kan hebben. Kan vast komen te zitten in het hoofd, vooral als er iets “fout” is in de omgeving (te warm, te koud, sok op de grond, muziek te hard, enz.). Kan ook in het hoofd blijven hangen met zorgen: ‘ik doe er te lang over, vind mijn partner dit wel leuk? Ben ik dik?’

De kinky blauwdruk

Het kinky type houdt van spanning. Van het opzoeken van grenzen en taboes. Dit kan gaan om ’50 schades of grey’ achtige taferelen, met handboeien en zweepjes, maar dat hoéft niet. Het kan ook gaan om psychologische spelletjes, zoals machtsspelletjes. Of een combinatie daarvan.

Turn-ons: Ondeugendheid, taboe, het verbodene, speelsheid, ontdekken!

Superkrachten: Zeer creatief. Eindeloze manieren om te spelen! Kan enorme genezing en transformatie ervaren door positieve kinky ervaringen.

Schaduwzijde: Diepe, diepe schaamte. Misschien niet in staat om de eigen verlangens te erkennen of te communiceren, niet aan hun partner en misschien zelfs niet aan zichzelf.

De seksuele blauwdruk

De seksuele houdt van naaktheid. Van penetratie; van frequente geslachtsgemeenschap. Ze is orgasme gericht; en kan boos worden als ze niet genoeg seks of orgasmes krijgt. Ze houdt van erotische beelden, van zelfbevrediging en masturbatie.

Turn-ons: Naakte lichamen, penetratie, porno, geslachtsdelen, zekerheid van orgasme, frequentie van seks.

Superkrachten
: Super leuk en makkelijk te behagen! Gewoonlijk gemakkelijk een orgasme, over het algemeen weinig schaamte. ‘Seks is leuk, iedereen zou het altijd moeten hebben!’

Schaduwzijde: Soms kan ze het idee hebben dat andere blauwdrukken ingewikkeld of raar zijn, omdat zij zelf  ‘gewoon’ de genitaliën het meest opgewonden deel van zichzelf ervaart. Dit kan leiden tot onbegrip voor de andere blauwdrukken.

De shapeshifter, of ‘van alles wat’ blauwdruk

Van alles wat. Daar houdt de ‘shapeshifter’ van. Het gaat iemand met deze blauwdruk dus om de afwisseling, het avontuur.

Turn-ons: Afwisseling, avontuur, verschillende soorten sensaties uit alle andere blauwdrukken. Ontdekking. Nieuwigheid. Spanning.

Superkrachten: De Stradivarius onder de blauwdrukken. Erotisch verfijnd. Kan genot en orgasme op veel verschillende manieren ervaren. Kan partners van elke blauwdruk behagen, omdat ze ze allemaal kennen en aanvoelen.

Schaduwzijde: Het gevoel hebben dat ze te veel, te ingewikkeld, te veranderlijk zijn. Ze verandert vaak in de blauwdruk van de partner om diegene te plezieren, en voelt zich misschien uitgehongerd omdat ze niet vraagt om wat ze zelf wil. Soms kan hun complexiteit en veranderende behoefte verwarrend zijn voor henzelf en hun partners.

Wil je weten welke taal jij spreekt? Doe de test…💖

Op de site staat een gratis en een betaalde versie. Bij de laatste krijg je een uitgebreid rapport met informatie en tips over jouw favoriete sekstaal. Een aanrader wel. Maar als je daar geen zin in hebt kan je natuurlijk ook gewoon de gratis test doen.

erotic blueprints sekstalen