Waarom een relatieweekend of relatie intensive?

  • Jullie zitten samen vast maar willen geen langdurig relatietherapie-traject.

  • Het voelt als een grote stap om jullie relatie te gaan verdiepen. Nu jullie de stap zetten willen jullie er ook voor gáán.

  • De relatie verkeert in zulk zwaar weer dat jullie er NU wat aan willen doen.

  • Door een zeer druk bestaan zien jullie aankomen dat het lastig zal worden om ’tussen de bedrijven door’ voldoende aandacht en ruimte te creëren voor de therapiesessies en het huiswerk.

  • Jullie zijn bang dat jullie in een langduriger traject eerder zullen afhaken.

  • Het combineren van het verdiepen van de relatie met een weekendje weg spreekt jullie aan.

  • De Houd me Vast relatie-APK lijkt jullie niet geschikt.

Hoe ziet een relatieweekend er uit?

Tijdens een relatie intensive of relatieweekend werk je kort en intensief aan je relatie. Meestal verdeeld over 3 dagen (maar daarover kan worden overlegd). Deze manier van werken levert vaak meer op dan losse sessies. Je kunt samen de diepte in zonder steeds opnieuw ‘in en uit’ te moeten stappen en hebt daardoor meer effectieve tijd op de diepere laag van de relatie.

Er zijn verschillende indelingen mogelijk, bijv:

Dag 1: van 9.00 tot 17.00.

Dag 2: van 9.00 tot 12.30

Dag 3: van 9.00 tot 12.30

of

Dag 1: van 9.00 tot 12.30

Dag 2: van 9.00 tot 17.00

Dag 3: van 9.00 tot 12.30

of

Dag 1: van 9.00 tot 17.00.

Dag 2: van 9.00 tot 17.00

(er kunnen enkele dagen tussen de twee dagen zitten)

Voorafgaand aan de intensive hebben we een korte intake, om globaal te bespreken waar jullie aan willen werken en om te bekijken of deze vorm geschikt voor jullie is.

Het ‘weekend’ hoeft niet perse in een weekend te zijn. In twee of drie dagen, afhankelijk van wat past zijn er 5 sessies van gemiddeld 2 uur. Tussendoor is er ruimte voor het samen nabespreken van de sessies, het maken van opdrachten, het samen genieten en voor wandelen door Amsterdam. Er zijn leuke hotelletjes in de buurt om er een weekendje weg van te maken.

Op de laatste dag krijgen jullie praktische tips en handvatten mee.

Na ongeveer 4-6 weken hebben we een sessie om terug te kijken op het traject en de opgedane ervaringen. Tussendoor mogen jullie altijd bellen of mailen met vragen over extra uitleg of ondersteuning.

Tarieven

Een intensief relatieweekend kost 1400,- voor 2 dagen, dus 700,- per persoon.

Wanneer?

Ben je geïnteresseerd in het relatieweekend?
Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Waar?

Het weekend vindt plaats in de praktijk van Jonkhart & Ziel in Amsterdam.
Willen jullie er een weekendje weg van maken? Informeer voor tips over leuke hotelletjes in de buurt.

“Na 16 jaar samenzijn (met inmiddels 2 kinderen) wilde we meer verbinding met elkaar en ervoor zorgen dat we beter om zouden leren gaan met elkaars ‘knopjes’ en minder lang afstand voelen als we ruzie hebben (gehad).

Na een uitgebreid ‘marktonderzoek’ hebben we ondanks de afstand voor Bregje gekozen. Het eerste contact (telefonisch en via mail) voelden meteen heel vertrouwd. Er was oprechte interesse, ze schakelde snel en was heel flexibel. Wat we ontzettend fijn vonden is dat we voor de start van ons relatieweekend al veel opdrachten meekregen waarmee we aan de slag zijn gegaan. Dit maakte dat we met een goede basis (aan theorie en inzichten over onszelf) aan het relatieweekend konden starten. Hierdoor hebben de tijd maximaal kunnen gebruiken om te oefenen met alle nieuwe tools.

Bregje gaf ons (en was zelf) precies wat we nodig hadden. En dat deed ze met invoelendheid, oprechte interesse & aandacht, geduld en humor. Bregje zorgde voor een perfecte balans in flexibiliteit en sturing en een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.  

Ondertussen is het bijna een maand geleden dat we een relatieweekend bij Bregje hebben gehad en we merken nu al dat het een enorme positieve impact heeft op alles wat we doen en voelen. We hebben meer waardering voor elkaar, er is minder boosheid en als er iets van een conflict ontstaat hebben we nu de tools om ervoor te zorgen dat het conflict leid tot meer verbinding en begrip in plaats van afstand. En we zijn pas net gestart!

We hebben nog genoeg te leren (gelukkig maar) en we hebben van Bregje voor het komende jaar nog genoeg ‘leuk huiswerk’ en inspiratie meegekregen om op eigen kracht verder te kunnen. We hopen dat we onszelf om de 1 a 2 jaar een relatie APK’tje bij Bregje cadeau kunnen blijven doen.

Nogmaals ontzettend bedankt (ook voor de heerlijke koffie) Bregje en al het goeds gewenst! “

J & L

Helmond

 

Meer reviews lezen? Klik dan hier.

 

 

Zitten jullie wat minder ‘vast’ en willen jullie liever een relatie APK doen? Dat kan door middel van de Houd me Vast cursus. Dit kan zowel in een groep als prive. Lees de informatie over de bekende cursus ‘Houd me vast‘, naar het gelijknamige boek van Sue Johnson.

 

 


Liever een klein APK-tje?

Naast de Houd me Vast relatie APK is het ook mogelijk een kortdurend, op maat gemaakt programma te doen.

Dit mini APK-tje is niet geschikt voor stellen met grote problemen. Het is juist bedoeld voor stellen waar alles eigenlijk wel goed gaat, maar die op een leuke manier hun relatie wat positieve aandacht willen geven. Dit kan een dag of dagdeel, afhankelijk van jullie wensen. Na een kennismaking ontvangen jullie hiervoor een voorstel.

relatieweekend amsterdam relatie intensive


“If you want a love message to be heard, it has got to be sent ou
t. To keep a lamp burning, we have to keep putting oil in it.”

Mother Teresa