Wat is PSYCH-K®?

PSYCH-K® is een uniek en krachtig proces om je onderbewuste geest te herprogrammeren. Door middel van het veranderen van je overtuigingen of je waarneming van een stressvolle situatie kun je stressvolle gedachten, emoties en gedrag veranderen. Ook kan je snel en effectief herstellen van heftige gebeurtenissen zonder deze te hoeven herbeleven. Zo creëer je een vrijer en gebalanceerder leven met meer ontspanning en innerlijke rust.

Je onderbewuste geest

Gedurende je leven slaat je onderbewuste voortdurend ervaringen op. Hiermee creëert het overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen. Ook bestempelt het situaties als veilig en onveilig. Vervolgens start het automatisch programma’s op die die je beschermen tegen gevaar en pijn en die zorgen dat je overleeft.

Superfijn natuurlijk, want je bewuste geest kan niet zoveel tegelijk (ter vergelijking: Je bewuste geest verwerkt ca. 40 bits per seconde en je onderbewuste geest ca. 40.000.000.) en zou dus voortdurend moeten kiezen tussen programma’s, waardoor de boel behoorlijk in de soep zou lopen. Je zou dan bijvoorbeeld geen gesprek meer kunnen voeren terwijl je tegelijkertijd adem haalt, loopt en probeert in te schatten of de ander je verhaal interessant vindt of niet.

Er is ook een nadeel. Want je onderbewuste heeft geen gevoel voor tijd. Voor je onderbewuste is alles nu. Zo kan het dus zijn dat je enorm angstig bent voor een situatie die eigenlijk niet gevaarlijk (meer) is. Of dat je overtuigingen hebt die je inmiddels beperken, waardoor je gefrustreerd, gestrest en uitgeput raakt. Voorbeelden van dit soort belemmerende overtuigingen zijn: ‘Ik kan het niet’, ‘Ik ben het niet waard’, ‘Ik mag geen fouten maken’ etc.

Je bewuste geest

Soms weet je best al waar je onderbewuste je ‘in de weg’ zit. Zo ken je bijvoorbeeld je innerlijke criticus die altijd vind dat het nog beter kan. Of je weet ‘heus’ wel dat het niet gevaarlijk is om op de 8e verdieping van een flat over de galerij te lopen en toch breekt het zweet je uit… Het weten blijkt dus niet altijd voldoende om je ook anders te gaan gedragen of voelen. Dat komt omdat je onderbewuste nog steeds het zelfde programma afdraait.

Wat is er bijzonder aan PSYCH-K®?

De meeste methodes richten zich vooral op je bewuste geest. Maar uit hersenonderzoek blijkt dat ruim 95% van wat we voelen, denken en doen gestuurd wordt door ons onderbewuste. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je dus bij je onderbewuste zijn.

PSYCH-K®  verandert op onderbewust niveau je mindset. Door middel van balansen creëer je een hele-brein-staat en sla je nieuwe, helpende overtuigingen op. Zo ‘herprogrammeer’ je jezelf. Er is natuurlijk veel meer over te vertellen over de werking van PSYCH-K® en de wetenschappelijke achtergrond waarop PSYCH-K® gebaseerd is. .Youtube staat vol met filmpjes over PSYCH-K®.

Onderstaande video’s geven een goed beeld:

Bruce Lipton: Introduction to PSYCH-K®.

Rob Willams: The psychology of change. Hij demonstreert in dit filmpje ook hoe PSYCH-K® werkt.

Onderzoek

Rob Williams, originator van PSYCH-K ® , heeft samen met Jeffrey L. Fannin (Ph.D.), directeur van het Center of Cognitive Enhancement in Glendale Arizona onderstaande 3 onderzoekspapers geschreven. Deze zijn gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften, gebaseerd op QEEG.

Het onderzoek laat duidelijk de waarde zien van de Hele-Brein staat en de rol ervan in de evolutie van het menselijk bewustzijn. De Hele-Brein staat is wat we creëren met het doen van PSYCH-K® Balansen.

De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

Hét boek dat uitlegt waarom PSYCH-K® als methode zo goed werkt om mensen fysiek en geestelijk gezonder en gelukkiger te maken. Het gaat helemaal niet over PSYCH-K®, maar in ‘De biologie van de overtuiging’ maakt Bruce Lipton ons deelgenoot van zijn verpletterende ontdekking dat we geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welbevinden kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen.

Lees meer….

Naast PSYCH-K werk ik ik ook met EFT tapping. Een techniek die in veel opzichte lijkt op PSYCH-K. Het voordeel van EFT tapping is dat je het gemakkelijk zelf kunt leren en dus kunt toepassen op momenten dat je het nodig hebt.

Wil je weten of PSYCH-K® iets voor jou is?

Wil je lezen hoe PSYCH-K® mij heeft geholpen mijn rijangst te overwinnen?

Lees meer over EFT tapping.

Of ben je nieuwsgierig geworden en wil je een afspraak maken? 

Psych-K


” If you can change the way you look at things, the things you look at change.”

Wayne Dyer