EFT TAPPING OF PSYCH-K IETS VOOR MIJ?

EFT TAPPING OF PSYCH-K IETS VOOR MIJ?2024-05-22T14:47:53+02:00

EFT tapping en PSYCH-K® zijn heel breed inzetbaar bij emotionele of psychologische problemen, lichamelijke klachten en persoonlijke ontwikkeling. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan er met deze methoden, of één van de twee, aan werken.

Herken je je in een of meerdere van onderstaande zinnen? Dan is het misschien iets voor jou!

 • Hoe kom ik van mijn rijexamen angst af?

 • Ik heb last van verlatingsangst.

 • Ik heb last van bindingsangst.

 • Ik heb een slechte relatie met mijn moeder.

 • Ik wil stoppen met roken.

 • Ik heb last van stress.

 • Ik heb rijangst.

 • Hoe kom ik van mijn faalangst af?

 • Ik ben erg onzeker.

 • Ik praat moeilijk over mijn gevoelens.

 • Hoe kan ik beter slapen?

 • Hoe kan ik mijn hoogtevrees overwinnen?

 • Ik ben bang voor ….

 • Ik zit in een dip.

 • Ik mag geen fouten maken.

 • Ik kan het niet.

 • Ik ben het niet waard.

 • Ik heb examenvrees.

 • Ik moet altijd zo veel.

 • Mijn baby huilt voortdurend.

 • Ik wil me spiritueel ontwikkelen.

 • Ik hou mijn goede voornemens nooit vol.

 • Ik heb presentatieangst.

 • Ik heb last van paniekaanvallen.

 • Ik durf niet te vliegen.

 • Ik heb last van een trauma of PTSS.

 • Ik heb liefdesverdriet.

 • Ik wil mijn perfectionisme overwinnen.

 • Ik wil van mijn negatieve gedachten af

 • Ik heb last van slapeloosheid.

 • Ik heb last van overgewicht.

 • Ik heb veel conflicten.

tapping PsychK

PSYCH-K ® en EFT tapping zijn ook iets voor jou als onderstaand gedicht je aanspreekt:

‘Onze grootste angst’.

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn. We zijn het allerbangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis.

We vragen ons af: ‘Wie ben ik, dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig zou zijn?’. Maar waarom eigenlijk niet? Je bent toch een kind van God? je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichtends aan als je in je schulp kruipt om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen.
Het is de bedoeling dat we stralen als kinderen. We zijn geboren om de glorie van God, die in ons schuilt, te manifesteren. Dat licht bevindt zich niet in sommigen van ons, het is aanwezig in ieder mens.

En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming dat ook te doen. Wanneer we bevrijd zijn van onze angst, worden ook anderen door onze aanwezigheid automatisch van angst bevrijd.

Marianne Williamson

Reviews

Enkele ervaringen van cliënten: (klik hier voor meer referenties)

“Terwijl ik dit schrijf en teruglees klinkt het bijna alsof het superlang geleden is dat ik mezelf zo in de weg zat, terwijl ik er dik 1,5 jaar mee heb rondgelopen, met een oorsprong van nog wel langer geleden. Het is ongelooflijk.

Het (psych-k) heeft een soort ruis op de lijn weggehaald op een magische manier en ik ben er superdankbaar voor. Het is echt zo krachtig.

Bregje is superwarm en hartelijk en voelt precies aan wat je nodig hebt. Ondertussen begeleid ze je gestructureerd stapje voor stapje naar daar waar je moet zijn, zonder dat je het zelf doorhebt.”

– P.P.

“Over Psych K – Wat een geweldige snelle manier om basisovertuigingen, die mijn geluk jaren hebben tegengewerkt, om te kunnen draaien. Ik voel en merk dagelijks het grote verschil in mijn leven. Ik zie nu een half glas vol! Over Bregje – Ze is betrokken, persoonlijk en licht. Voelde mij meteen op mijn gemak en ik kon mij makkelijk openstellen. Betrouwbare coach!”

– R. K.

“Heee Bregje. Ik heb vandaag mijn rijexamen gedaan. Ik heb je oefeningen nog gedaan vooraf en het heeft me heel erg geholpen. Ik ben nu namelijk geslaagd! Ik ga morgen mijn rijbewijs aanvragen. Dank je wel daarvoor.”

– R. W. (Driebergen)

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?  Weet je niet welke van de twee het beste bij je past? Neem contact op. Of we bespreken in de kennismaking welke methode het beste aansluit bij jouw vraag.

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over PSYCHK® en EFT tapping.

Staat je vraag over er niet bij? Bel of mail me dan.

Wat past beter bij mij, EFT of PSYCH-K?2024-05-22T14:50:37+02:00

Wat past beter bij mij, EFT of PSYCH-K?

De methoden zijn op veel vlakken gelijk. Het maakt voor je vraag waarschijnlijk niet zoveel uit. Ik merk dat voor de één psych-k prettiger werkt, en voor de ander juist EFT. We kunnen het samen onderzoeken.

Welke hand moet ik gebruiken bij EFT tapping?2024-05-22T14:38:03+02:00

Maakt het uit welke hand je gebruikt bij het kloppen?

Het maakt niet uit welke hand je gebruikt omdat de meridianen over beide kanten van het lichaam lopen. Zolang je maar één kant blijft gebruiken.

Wat maakt EFT anders?2024-05-22T14:51:20+02:00

Wat maakt EFT anders?

Waar veel therapieën gebaseerd zijn op het principe van herbeleving van het trauma of blootstelling aan de angst, kiest EFT tapping voor de zachte aanpak. Er is geen sprake van confrontatie met de pijn. EFT gaat stap voor stap te werk waardoor je op een prettige manier onprettige emoties, angsten of trauma’s kunt behandelen. In sommige gevallen zoals bij trauma’s, hoef je het onderwerp niet te bespreken als dit te heftig is. EFT maakt het behandelen van heftige emoties behandelbaar, zichtbaar, werkt snel, effectief en helpt je afstand te nemen van de situatie.

Wat is het verschil tussen EFT en EMDR?2024-05-22T14:34:48+02:00

Wat is het verschil tussen EFT en EMDR?

EFT tapping en EMDR hebben raakvlakken met elkaar. Er zitten verschillen met name in het proces zelf en de manier waarop de herinnering wordt losgelaten. EFT heeft een zachtere aanpak doordat je je niet meteen hoeft te associëren met een probleem of negatief gevoel als dit nog te heftig is. EFT gaat stap voor stap te werk zodat het oplossen of behandelen van de emotie zo prettig mogelijk gebeurt.

Om het nog verwarrender te maken: er zijn twee verschillende methodieken met de naam EFT en ik gebruik ze ook nog allebei! De ene is de Emotionally Focused Therapy, de vorm van relatietherapie die ik gebruik. De andere is Emotional Freedom Techniques. Bij beiden kan er ook gewerkt worden met trauma.

EMDR richt zich specifiek op het verwerken van trauma’s. EFT doet dat soms ook, maar er hoeft geen trauma te zijn.

Ik werk ook regelmatig met PSYCH-K®, een methode om belemmerende overtuigingen, maar ook angsten en de herinnering aan vervelende gebeurtenissen mee om te buigen. Deze methode is ook zeer geschikt voor  het verwerken van traumatische ervaringen.

Kan iedereen EFT tapping leren?2024-05-22T11:31:36+02:00

Kan iedereen EFT tapping leren?

Ja! EFT tapping is super makkelijk en iedereen kan  het toepassen!

Wat nodig is om het te leren of om een sessie bij mij te komen doen is een nieuwsgierige, open houding. Niet teveel nadenken, gewoon over je heen laten komen.

Hoe kan ik een afspraak annuleren?2023-12-06T13:52:02+02:00

Een afspraak annuleren:

Kan je niet langer op de afgesproken tijd? Kan gebeuren natuurlijk!

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht. Je kunt dit zelf regelen via de link in de bevestigingsmail van de geplande afspraak.

Mocht je die niet kunnen vinden kan je me altijd een mailtje sturen. 

Waarom heb ik een coach nodig?2024-05-22T11:25:48+02:00

Waarom heb ik een coach nodig?

Ja, waarom eigenlijk? Het leuke van EFT tapping is dat dat dus eigenlijk niet hoeft. Maar omdat je het nu nog niet kent en het misschien ook wel lastig voor je is te bepalen waar je blokkade of stress zit kan het je drempel verlagen om het bij mij, als coach, te komen ervaren. Als het je dan bevalt zou ik je zeker aanraden zelf te cursus(sen) te gaan volgen. Voor PSYCH-K heb je de eerste keren sowieso een coach nodig, want dat kan je niet zomaar zelf doen.

Hoe gek moet je zijn om je aan te melden?2023-12-06T14:25:15+02:00

Hoe gek moet je zijn?

Gek genoeg om aan jezelf te durven werken. De meeste mensen hebben diep van binnen de behoefte zich te ontwikkelen. Doe je dat niet, dan blijf je hangen in ‘meer van hetzelfde’ en ga je je van binnen ‘leeg’ voelen. Je kunt gaan denken: Is dit het nou? Is dit alles?

Of je laat je belemmeren door angsten, zoals ik zelf toen ik last had van rijangst.

 

Waar is het?2023-12-06T14:31:45+02:00

Waar is het?

De sessies in Amsterdam vinden plaats in één van mijn praktijkruimtes.

Ik werk op 2 locaties: de Spyridon Louisweg of bij Noordstraalt  (op woensdag middag)

Mocht je de sessies heel graag ergens anders willen doen, dan kan dat in overleg.

 

Het is ook mogelijk om sessies op afstand te doen, via zoom of een ander programma.

Dit kan altijd, zowel bij relatietherapie als bij individuele sessies.

Hoe lang duurt een PSYCH-K of EFT traject?2024-05-22T11:23:42+02:00

Hoe lang duurt een traject?

Hoe lang een PSYCH-K of EFT tapping traject duurt is moeilijk te zeggen want dat hangt af van de vraag waar je mee komt.

Afhankelijk van het thema dat je wilt behandelen zijn de meeste klachten in 1-5  sessies op te lossen. Heb je meerdere blokkades die je wilt oplossen van kun je denken aan 3-5 sessies. Dit is afhankelijk van het onderwerp en de herinneringen of triggers die je hebt opgeslagen in je geheugen. Het kan zijn dat er nieuwe thema’s naar boven komen. Je kunt dan kiezen om door te gaan met andere thema’s.

Soms kan het opheffen van een blokkade direct veel effect geven. Het kan ook zijn dat het een heel groot onderwerp is waar allemaal laagjes in zitten die een voor een afgepeld moeten worden.

Wat wel duidelijk is: het zijn ontzettend effectieve methodes, waarmee je heel snel en pijnloos grote effecten kan bereiken. Het gebeurt vaak dat iemand heel gauw van de eerste klachten af is, en dan meteen ook allerlei andere zaken wil aanpakken.

Wat levert het me op?2024-05-22T11:28:24+02:00

Wat levert het me op?

Zowel PSYCH-K  als EFT tapping zorgen ervoor dat je je volle potentieel kan gebruiken. Door alle belemmerende overtuigingen en ideeën over het verleden en toekomst houden we onszelf tegen in wat we eigenlijk kunnen  bereiken. Het is geen toverdrank, je kan dus ook niet alles ‘wensen’ en dan komt het vanzelf naar je toe. Maar je kunt er de blokkades die je jezelf oplegt mee wegnemen.

Om een voorbeeld te geven: Als jij gaat balansen opdat je een topatleet bent (terwijl je in het nu nog heel onsportief bent en ongezond leeft), hang je niet morgen als een Youri van Gelder ineens in de ringen op Lowlands. Daar moet je alsnog heel hard voor trainen (en waarschijnlijk ga je dat niveau niet meer halen als je nu ouder bent dan 15).

Maar je zet wel alle ‘opties’ open die jij nodig hebt om gezond en atletisch te worden.

Dus wat levert het op?

Waarschijnlijk leef je nu ongezond omdat je ergens overtuigingen hebt dat jij toch nooit wat bereikt, dat mensen in jouw familie ‘nu eenmaal’ ongezond zijn, dat sporten niet fijn is, enzovoorts. Je zet dus alle potentie aan die je in je hebt, zonder nog langer tegen gehouden te worden door zinloze en belemmerende gedachten over jezelf.

En daarmee sta jij aan het roer om je leven de kant op te sturen waar jij het heen wilt hebben. Op elk gebied van je leven kan jij gaan bepalen hoe je het het liefste zou leven. Door het wegwerken van beperkingen wordt je steeds ‘lichter’ en krijg je steeds meer vrijheid om te zijn wie je bent.

Kan iedereen PSYCH-K leren?2023-12-06T14:49:16+02:00

Kan iedereen PSYCH-K leren?

Ja! Sterker nog: PSYCH-K® is zo ontworpen dat iedereen het kan leren en op anderen en ook zichzelf kan toepassen! Dus als je merkt dat het iets voor jou is kan je het gemakkelijk zelf leren. Wat nodig is om het te leren of om een sessie bij mij te komen doen is een nieuwsgierige, open houding. Niet teveel nadenken, gewoon over je heen laten komen.

Wie heeft PSYCH-K bedacht?2023-12-06T14:57:01+02:00

Wie heeft PSYCH-K bedacht?

PSYCH-K® is bedacht door Rob Williams.

Paula van der Werff heeft ervoor gezorgd dat het ook in Nederland voeten aan de grond heeft gekregen. Het algemene doel van PSYCH-K ® is om de individuele en globale spirituele evolutie te versnellen door onderbewuste overtuigingen in overeenstemming te brengen met bewuste wijsheid uit ’s werelds grote spirituele en intellectuele tradities. De praktische toepassing van deze wijsheid in ons persoonlijke en professionele leven geeft een groter inzicht en tevredenheid, mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel.

Lees hier meer over Rob Williams en PSYCH-K®.

Hoe gaat een PSYCH-K sessie?2023-12-06T22:07:59+02:00

Hoe gaat een psych-k sessie?

Goede vraag.

Om het heel in het kort uit te leggen: we zoeken uit waar ‘de stress’ voor jou zit. Jouw stress kan veroorzaakt worden door negatieve overtuigingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bang bent afgewezen te worden door de mensen om je heen. Zo’n overtuiging heeft veel impact. Je kan daardoor last hebben van zenuwen om in het openbaar te spreken, je durft je mening misschien niet te uiten of je gaat enorm voor anderen zorgen opdat ze je aardig zullen vinden.

Het kan ook zijn dat je door een gebeurtenis uit het verleden angstig wordt in een bepaalde situatie. Ik zelf had bijvoorbeeld last van rijangst, terwijl ik wist dat er geen concreet gevaar dreigde. Je kan ook enorm bezorgd zijn over iets dat nog kan gaan gebeuren, de toekomst dus.

Als we weten wat de stress veroorzaakt gaan we ‘balansen’ doen. We gaan meten hoe jouw lichaam reageert op die overtuigingen of situatie. PSYCH-K ® werkt met bioresonantie. We maken dus gebruik van spiertesten.

Vervolgens doorlopen we een protocol, waarmee we een nieuwe overtuiging, of een nieuwe waarneming van de situatie in je onderbewuste zetten.

Dus hoe gaat een psych-k sessie? Zo.

Het is een proces dat je moet ervaren om te weten of het je kan helpen. Dus ben je nieuwsgierig? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Worden de sessies vergoed?2023-12-29T13:27:31+02:00

Worden de sessies vergoed?

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VIV en de RBCZ . Mijn praktijk valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen/Natuurgeneeswijzen’.

Individuele sessies worden vergoed door onderstaande verzekeraars.

Of relatietherapie / de SCHIP-aanpak wordt vergoed hangt af van de verzekeraar. CZ en OHRA vergoeden relatietherapie in ieder geval wel vanuit de noemer psychosociale zorg.

 

VERGOEDINGEN 2024

 

Let op!!! Wijzigingen: per 2021 géén vergoeding meer
Zorgverzekeraars die per 2021 géén vergoeding meer bieden bij complementaire, psychosociale zorg zijn:

Anderzorg, Amersfoortse (ASR), AZVZ (ZZ), Bewuzt (VGZ), CZ direct (CZ groep), Ditzo (ASR), FBTO, Hema (Menzis), Interpolis (Achmea), Just (CZ), Pro Life (Achmea), Salland (Eno), Zorg en Zekerheid (ZZ), Zorgdirect (Eno)

 

Vergoedingenoverzicht 2024
De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn de groepen: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Hieronder vind je waar de groepen uit bestaan met een link naar de pagina, of de button daartoe, om te zien welke vergoedingen en voorwaarden zij hanteren.

Bij de volgende verzekeraars worden de sessies vergoed in 2024*

(er is e.e.a gewijzigd t.o.v. 2020. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar en vraag naar de vergoedingen ‘alternatieve zorg: psychosociaal’)

Kijk hier voor het totaaloverzicht van zorgverzekeraars in Nederland.

Hoeveel je precies vergoed krijgt is verschillend per verzekeraar.

Op de website van Zorgwijzer staat een overzicht van wat er door iedere verzekeraar vergoed wordt.

 

En kijk hier voor de actuele tarieven van Jonkhart & Ziel.

Wat zijn de tarieven van Jonkhart & Ziel?2024-05-29T14:43:17+02:00

Wat zijn de tarieven Jonkhart en Ziel 2024

Relatietherapie 

duurt 90 minuten en kost 170,- per stel. Dit is inclusief btw, mijn voorbereidingstijd en verslaglegging, die ik na de sessie per email toestuur.

Het eerste gesprek is een intake. Deze duurt 90 minuten en kost 85,-

Na afloop kunnen jullie beslissen of jullie een traject bij mij zien zitten.

 

De sessies in een traject met de SCHIP-aanpak vallen onder Relatietherapie.


Personal coaching (of EFT tapping / Psych-K) 

duurt 60 – 75 minuten en kost 100,-*. Dit is inclusief mijn voorbereidingstijd en verslaglegging.

Het eerste gesprek is een intake. Deze kost 85,-

Na afloop kan je beslissen of je een traject bij mij ziet zitten.

 

*Heb je (of hebben je ouders) een laag inkomen of studeer je? Dan kost een gewone sessie 85,-.*

Deze sessies zijn vrijgesteld van BTW.


Relatie intensive / intensief relatieweekend.  

 1. Light: ‘Apk-tje’: 1 dag of 2 dagdelen 800,- (400,- p.p)
 2. Standaard: ‘Repair’: 2 dagen of 4 dagdelen* 1500,- (750,- p.p)
 3. Heavy: ‘Restauratie’: 3 dagen of 6 dagdelen 2200,- (1100 p.p)

Deze bedragen zijn inclusief een intake, masterclass, werkboekje en nagesprek.

Tijdens een intensive werk je kort en intensief aan je relatie.  Deze manier van werken levert vaak meer op dan losse sessies. Je kunt samen de diepte in zonder steeds opnieuw ‘in en uit’ te moeten stappen en hebt daardoor meer effectieve tijd op de diepere laag van de relatie. Leer HIER meer over de voordelen van deze vorm van relatietherapie.


De groepscursus Houd me Vast (2,5 dag of 8 avonden) kost 320,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek.

De Houd me Vast privé cursus (2 dagen) kost 650,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek en werkboek.


 

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.


Het is vaak mogelijk een deel vergoed te krijgen via de aanvullende zorgverzekering. 


Rates Jonkhart en Ziel 2024


Couplestherapy sessions takes 90 minutes and costs 170,- per couple. This includes VAT, my preparation and report, which i’ll send you afterwards.

The intake also takes 90 minutes en costs 85,-

Afterwards you can decide whether you would like to work with me.

 

The sessions in a trajectory with the SCHIP approach fall under Couplestherapy.


Personal coaching takes  60 – 75 minutes en costs 100,-*. This includes my preparation and report, which i’ll send you afterwards.

 

The intake costs 85,-

Afterwards you can decide whether you would like to work with me.

Do you have a low income or are you studying? Then a regular session costs 85,-.*

These sessions are VAT free.


Relationship intensive / intensive relationship weekend.

 1. Light: ‘Apk-tje’: 1 day or 2 half days 800,- (400,- p.p)
 2. Standaard: ‘Repair’: 2 days or 4 halfdays 1500,- (750,- p.p)
 3. Heavy: ‘Restauratie’: 3 days or 6 halfdays 2200,- (1100 p.p)

These costs include the intake, masterclass, workbook en session after 2/3 months.

During an intensive you work for a short but intense period of time on the relationship.  Couples who work this way usually make more progress in less time, because they have the chance to focus better and use the process of memory reconsolidation to the fullest. You can work  things through without stepping ‘in and out’ all the time and therefore there is more time to work on deeper levels of the relationship.

Read more about this way of working.


The group course Hold Me Tight (2.5 days or 8 evenings) costs 320,– p.p. incl VAT. This includes teaching materials and book.

The Hold Me Tight private course (2 days) costs 650,- p.p. incl VAT. This includes teaching materials and book and workbook.


Small MOT (1 day) is custom made and the costs depend on what we are going to do. Usually the costs are around 700,- per couple if we work a full day.


Rescheduling or cancelling an appointment is free of charge up to 24 hours before the agreed time. After that, you will be charged the whole amount.

 


“Gedachten zijn illusies, meer niet. Tenzij jij ze gelooft. Dan worden ze jouw waarheid.”

Lukine Huizinga

Ga naar de bovenkant