Ik kwam in contact met Tania toen ik op zoek was naar iemand die nog veel meer weet van intimiteit in de relatie dan ik, als relatietherapeut.

Ik wilde het met haar hebben over mijn ervaringen met stellen en haar ook graag vragen stellen.

  • Waarom gaan vrouwen alleen naar een seksuoloog?
  • Hoe kijkt Tania aan tegen de ‘orgasmekloof’?
  • Wat moet er gebeuren om seksualiteit voor iedereen iets heel fijns te maken, ook in lange relaties?

Tania schrijft op haar website:

“Bregje Jonkhart heeft een praktijk in Amsterdam genaamd Jonkhart en Ziel. Zij is relatietherapeute, coach voor ouders, jongeren en kinderen.

Er komen regelmatig echtparen bij haar die problemen hebben, waarbij ook het seksleven wel eens een rol speelt. Als Bregje met hen praat blijkt vaak dat de vrouw reeds alleen naar een seksuoloog gaat, zonder de man.

Bregje vraagt zich in deze podcast af: “Waarom is dat toch?” Staat dit symbool voor iets anders? En vindt zij daarop het antwoord?

Echt vrijen?

Bregje werd door een vriendin getipt om eens met Tania contact op te nemen en hier samen over te gaan praten.

Aan bod komt de visie van Tania op het echte vrijen met elkaar, vanuit de kennis dat mannen en vrouwen een verschillende manier van seksbeleving hebben.

Bregje sluit hierbij aan en pleit voor meer onderzoek naar deze verschillen. Zij vertelt over mindfulness, tantra trainingen en wat zij daar zelf van heeft geleerd. Welke behoefte vervulden deze technieken wel en welke gaten liet dit ook bij haar achter.

De Orgasmekloof

Er wordt stil gestaan bij het begrip orgasmekloof en wat dat heden ten dage betekent voor vrouwen tijdens de seksbeleving. Waarom beïnvloedt seks toch zo onze relatie en het grote vraagteken is wederom : hoe leer je elkaar beter te begrijpen en te voelen. Wat is dan de aanpak en de weg die we met elkaar met de hulp van een coach of een relatietherapeute kunnen volgen?

Luister naar deze podcast waarin Tania in gesprek gaat met Bregje Jonkhart over de seksuele beleving van mannen en vrouwen en waarom vrouwen als eerste alleen naar een seksuoloog gaan.”

🎧 Check deze aflevering van met de billen bloot op een van deze kanalen:

Wil je meer podcasts luisteren met mij erin? Kijk dan even op deze pagina: Bregje te zien bij

podcast met de billen bloot