BLOG2020-09-15T17:00:01+00:00

Voor Valentijnsdag: 10 tips voor een goede relatie

Als je op internet op zoek gaat naar relatietips kom je vaak dingen tegen als: 'luister goed naar elkaar'. In de basis een goede tip, maar makkelijker gezegd dan gedaan in 'the heat of the moment'. Want hoe doe je dat dan? Goed naar elkaar luisteren? Speciaal voor Valentijn heb ik 10 zinvolle en bruikbare tips voor een fijne relatie voor je op een rij gezet. Fijne Valentijn!

30 januari 2021|

Wat is de beste zorgverzekering in 2021?

Wat heeft dit filmpje te maken met jouw keuze voor een zorgverzekering? Het is de derde week van november. De strijd om de beste zorgverzekering is weer los gebarsten. Meestal lijkt de strijd te gaan om het zijn van ‘de goedkoopste’. Maar … is dat (het enige) waar het om gaat?

13 december 2020|

Online relatietherapie met Fre op Vrijdag

Online relatietherapie nu ook als podcast! In september was Fre op Vrijdag bij mij in online relatietherapie. Of eigenlijk beter gezegd: ik was te gast in haar online programma. Super om te doen want Fre is een enorm leuk mens. En ík vind het nou eenmaal heerlijk om te [...]

11 december 2020|

11 september: de dag van de scheiding

Scheiden. Veel mensen doen het. Ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Vaak worden kinderen hiervan de dupe. In 2015 is de overheid daarom een campagne gestart om vechtscheidingen tegen te gaan. De afgelopen jaren is er een voorzichtige trend zichtbaar: het aantal scheidingen loopt terug, en zeker het aantal scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Dat is goed nieuws voor de kinderen. Tenminste, als de stellen die dus bij elkaar blijven wel een enigszins fijne relatie hebben. Maar voor wie toch wil scheiden: hoe pak je dat goed aan en voorkom je dat je kinderen de dupe worden van jullie vechtscheiding?

28 augustus 2020|

Je vrij voelen door sorry te zeggen

Wat heeft sorry zeggen te maken met je vrij voelen? En ben jij een sorry weigeraar of zeg je gemakkelijk sorry? En hóe doe je dat dan? Lees de blog, en doe de test! Veel mensen hebben moeite met sorry zeggen. Ze krijgen het woord gewoon niet over hun lippen. Er is ook een groep mensen die best oké sorry kan zeggen. Laten we voor het gemak even twee groepen maken: de groep die gemakkelijk sorry zegt en de sorry weigeraars.

31 juli 2020|

6 juli Wereldkusdag

Vandaag, 6 juli, is het wereldkusdag. De dag heeft een wat vreemde klank, nu 2020 het jaar van corona is en 'kussen' niet meer zomaar kan. Ik wist niet van het bestaan van deze dag maar hoop zeker dat we volgend jaar op 6 juli 'gewoon' weer kunnen kussen: wie en wanneer we maar willen.

6 juli 2020|
Ga naar de bovenkant