Zo kwamen Iris en Martijn van hun relatieproblemen af

Iris: “Nou, ik had hem gevraagd de was op te hangen en te stofzuigen. Kom ik thuis: zit de was nog in de machine! Dus ik vraag: ‘Martijn, waarom heb je de was niet opgehangen, dat had ik toch duidelijk gevraagd?’. Hij reageert meteen: ‘Ik heb toch gestofzuigd? Ach mens, zeur niet zo!’

Martijn loopt altijd weg, furieus word ik daarvan. ‘Daar gaan we weer’ denk ik dan, ik hoor mezelf tegen hem schreeuwen en voel me dan zó machteloos, we hebben dit soort ruzies al zó vaak gehad.

Door EFT heb ik geleerd wat er onder onze relatieproblemen zit en hoe we anders met elkaar om kunnen gaan. Nu kunnen we meestal stoppen en zeggen: ‘pas op, daar is ‘ie weer’. We knokken niet meer tegen elkaar maar tegen ons monster. Dan geeft hij me een knuffel en lachen we erom.”

Martijn: “Dan komt ze thuis en begint meteen te zeuren dat ik de was niet heb opgehangen. De gestofzuigde vloer en het bosje bloemen ziét ze niet eens. En dan begint ze op die hoge toon tegen me te praten. Nou, als ik ergens niet tegen kan!

Ik weet dan al hoe het verder zal gaan. Meestal schreeuwen we een poosje tegen elkaar en ga ik uiteindelijk naar mijn kamer. Als ik toch niets goed kan doen kan ik net zo goed weggaan.

De relatietherapie heeft onze relatieproblemen echt aangepakt. Nu kan ik Iris rustig vertellen dat ik geen tijd had voor de was, maar mijn best heb gedaan haar blij te maken omdat ik van haar hou en haar niet kwijt wil. We praten nu gewoon, in plaats van ruzie te maken en te schreeuwen. Ik hoef niet meer zo op mijn hoede te zijn en die was, die kan vaak wel een dagje later.”

relatieproblemen

Herkenbaar? Ervaar je ook relatieproblemen en wil je meer weten over relatietherapie ?
Neem dan contact op. Of


“The greatest gift you can give somebody is your own personal development.  
I used to say: ‘If you will take care of me, I will take care of you’. Now I say: ‘I will take care of me for you, if you will take care of you for me.”

Jim Rohn