Hoe zeg jij sorry?

Volgens Chapman en Thomas zijn er vijf talen waarin mensen zich verontschuldigen.

  • spijt betuigen
  • verantwoordelijkheid nemen
  • compenseren
  • tot inkeer komen
  • om vergeving vragen

Wellicht ken je ze allemaal wel, maar de meeste mensen hebben een speciefieke voorkeurstaal. Je kan het je wellicht voorstellen. Er is iets gebeurd tussen jullie waar een verontschuldiging op zijn plaats is. Jij hebt je partner erg teleurgesteld. Je zegt sorry, maar je partner blijft boos, of wordt zelfs nog veel bozer. Wellicht heb je in een sorry taal gesproken die je partner niet goed verstaat.

Om pijn in de relatie te helen kan het enorm helpen je eigen taal te kennen, en natuurlijk die van je geliefde.

Want als jouw primaire taal is ‘verantwoordelijkheid nemen‘ zal je geneigd zijn je in die te verontschuldigen. Én ontvang je verontschuldigingen gemakkelijker in die taal. Maar misschien wil je geliefde liever dat je sorry zegt door spijt te betuigen. Dan komt je verontschuldiging dus niet aan zoals je het bedoelde. En dat is zonde.

Doe de test en ontdek in welke taal jij het liefste sorry zegt en hoort. En welke primaire sorry-taal je geliefde spreekt.

Leer ze beiden vloeiend spreken, het zal jullie helpen om pijnlijke gebeurtenissen uit je relatie op te lossen.

Liefdestalen

Komt de naam Chapman je bekend voor? Dat kan! Hij is erg bekend geworden door zijn

5 talen van de liefde. 

sorry

De SORRY! taaltest

Jonkhart

Ben je er klaar voor? Doe de test.  


Het zijn 15 vragen en je bent er ongeveer 3 minuten mee bezig. 

Aan het eind kan je je email invullen en dan krijg je het rapport met jouw favoriete sorrytaal toegestuurd. Handig, als je de testuitslag met je partner wilt bespreken! De sorrytalen staan op volgorde van hoe jij hebt gescoord. 


Je emailadres is veilig bij mij: deze wordt enkel gebruikt om het rapport te mailen en er wordt geen informatie aan derden verstrekt. 


Ben je er klaar voor?

Go!

Vul het formulier in om je resultaten te kunnen zien