Je krijgt een kind en je partner gaat van nummer 1 naar nummer 2.

(of: van liefde naar nóg veel meer liefde!)

Iedereen weet: je relatie verandert door het krijgen van een kind.

Het is drukker dan voorheen, je hebt meer verantwoordelijkheden en minder tijd voor elkaar. En je moet allebei groeien in je nieuwe rol.

Maar wat óók verandert is het gevoel van liefde. Ik weet het nog goed. Ruim 6 jaar geleden. Ik voelde me intens verbonden en zielsgelukkig met mijn lief. Zo’n intense liefde had ik nog nooit gevoeld voor een partner.

Toen we het onderwerp ‘kinderen’ bespraken vond ik dat aan de ene kant mooi. Want, een kind van deze geweldige man; dat leek me echt heel bijzonder. Maar aan de andere kant vond ik het beangstigend. Want zou dat onze liefde niet veranderen? Wat als er een klein wezentje op de wereld zou komen waar ik nóg meer van zou houden? Dat er een nog diepere liefde zou bestaan dan die ik voelde op dat moment?
Zou dat afbreuk doen aan onze liefde?

Lees verder… op Noordstraalt.nl

verandert de liefde door een kind