Overwin verlatingsangst en bindingsangst. Liefdesbang van Hannah Cuppen.

Hannah beschrijft in haar boek ‘liefdesbang’ op een heldere en herkenbare manier over  hoe verlatingsangst en bindingsangst allebei uitingen zijn van mensen die bang zijn zich te verbinden.

Ze maakt met uitgebreide voorbeelden en een flinke dosis humor duidelijk hoe het eindeloze zoeken naar evenwicht tussen samen en apart voor sommige mensen ontaardt in een zeer heftige gevechtsdans.

Voor mensen met verlatingsangst betekent verbinding de mogelijkheid die weer kwijt te raken en verlaten te worden. Onbewust vermijden ze het aangaan van verbinding en kiezen deze mensen partners waarvan ze aanvoelen dat ze niet in staat zijn tot echte verbinding. Meestal mensen met bindingsangst dus. Voor mensen met bindingsangst betekent verbinding de mogelijkheid verstikt te worden en niet meer autonoom te kunnen zijn. Zij willen wel de bevestiging nodig te zijn, maar geen echte verbinding. Dus kiezen ze onbewust partners uit die hun zullen verstikken, zodat ze weg kunnen gaan omdat die ander toch niet voldoet aan hun (perfectionistische) plaatje. Vaak kiezen zij dus mensen met verlatingsangst.

Hannah beschrijft hoe mensen door oude wonden in deze gevechtsdans terecht komen en geeft adviezen aan hen die het zat zijn en uit de dans willen stappen.

Een zeer interessant, leesbaar en leuk boek voor mensen die keer op keer ‘problemen’ in de liefde ondervinden, maar dat óók de mensen zonder liefdesangst zeker zal aanspreken.

Bestel het boek hier.

verlatingsangst en bindingsangst