Kindercoaching (7 – 14 jaar)

Een kindercoach is er voor kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar. Een kindercoach coacht kinderen die vastlopen op school, thuis of in hun sociale omgeving.  Dit kan met van alles te maken hebben. Vaak hebben deze kinderen een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen, met als gevolg faalangst of leerproblemen. Andere kinderen zijn hooggevoelig, ze hebben moeite met de vele prikkels om hen heen. Soms zitten ze niet lekker in hun vel door spanningen thuis, bijvoorbeeld door een scheiding.

De kindercoach kijkt samen met het kind en de ouders naar wat er speelt en wat er nodig is om een positieve verandering op gang te brengen. Vaak wordt de verandering in gang gezet door belemmerende gedachten en overtuigingen op te sporen en om te buigen. Door middel van verschillende methoden leert de kindercoach het kind anders naar zichzelf en de omgeving te kijken. Van een fixed-mindset naar een groeimindset. Leren een andere snelweg in het brein te gaan bewandelen, te oefenen met nieuw gedrag en te ervaren dat het vervolgens steeds iets beter gaat.

Soms doen we ook samen een stukje van het schoolwerk, om meer zelfvertrouwen te krijgen en om de geleerde nieuwe tools direct toe te kunnen passen.

Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende technieken. Een paar voorbeelden:

PSYCH-K®, Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET methode), Systemisch werk, Rationeel Emotieve Therapie (RET), The Work of Byron Katie.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende boekjes die uitleg geven over hoe je brein werkt. Voorbeelden zijn ‘Ik ben wat ik denk’ , ‘Tijger, tijger is het waar? ‘Het geheim van posiwords’, ‘Ik zweef door het leven’.

Jongerencoaching (15-25 jaar)

Dezelfde methodieken worden ook gebruikt bij jongerencoaching. Ook jongeren hebben vaak last van onzekere gevoelens en negatieve gedachten over zichzelf. Dit kan zich uiten in recalcitrant of juist terugtrekkend gedrag. Vaak gepaard met motivatieproblemen. Ook hebben veel jongeren last van slecht slapen, overmatig piekeren en twijfelen over van alles en nog wat.

De kindercoach maakt samen met de jongere een plan om ervoor te zorgen dat de jongere weer met vertrouwen in zichzelf en de wereld om zich heen aan het roer komt te staan van zijn of haar eigen leven.

De kindercoach

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik 17 jaar als orthopedagoog in het onderwijs gewerkt met een zeer uiteenlopende doelgroep. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met een grote verscheidenheid aan onderwerpen die ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren niet lekker in hun vel zitten.

Twijfel je of ik je kan helpen? Neem contact op en dan bekijken we samen of ik de juiste kindercoach voor je ben!

Nieuwsgierig geworden? Lees verder en ontdek of kindercoaching iets voor jou(w kind) is.
Of neem contact op.  

Kindercoach


“-Why are you so optimistic about the future, it seems so messed up? +I think it will bring flowers.

-Yes, how come? +Because i am planting flowers”

Anonymus