Bregje Jonkhart

Bregje Jonkhart: “Ik groeide op met ouders die, ondanks dat ze uit elkaar waren gegaan, goed contact met elkaar hadden gehouden. Zó anders was dat bij de kinderen met gescheiden ouders om mij heen! Ik vroeg me af waarom sommige mensen wel in contact kunnen blijven, terwijl het voor anderen zo moeilijk is.”

Veel therapievormen zijn gericht op het verkrijgen van inzicht of het aanleren van nieuw gedrag. Maar vaak vallen stellen terug in hun oude patronen, omdat gedrag vooral gestuurd wordt door onderliggende emoties en niet door ratio.

Om de relatie duurzaam te versterken moet het fundament van de relatie, de emotionele verbinding, opnieuw worden opgebouwd. Geliefden raken verstrikt in gedragspatronen van beschuldigen en terugtrekken en dat zorgt voor een onveilige basis die zichzelf in stand houdt. Want als je je onveilig voelt, waarom zou je je dan kwetsbaar opstellen tegenover iemand die jou het diepst kan raken?

Toen ik EFT (Emotionally Focused Therapy) leerde kennen besefte ik dat deze methode echt helpt om mensen opnieuw met elkaar te laten verbinden als ze elkaar (even) zijn kwijt geraakt. Ik maak daarom gebruik van EFT, soms afgewisseld met andere methodes, om de veiligheid in de relatie terug te brengen.

Bregje Jonkhart

Foto: Anne van Zantwijk

Vraag je je af of ik de juiste persoon voor jou ben? Neem contact op voor een afspraak!

Benieuwd wat cliënten zeggen over Jonkhart & Ziel? Lees de reviews!

Wie zou ik zoeken?

Als ik iemand zoek voor professionele ondersteuning wil ik weten:

  • Ga jij mij niet veroordelen?
  • Ga jij geen partij kiezen?
  • Begrijp jij waar ik mee worstel?
  • Kan ik echt mezelf zijn bij jou?
  • Begrijp jij hoe moeilijk het kan zijn?
  • Kan jij me helpen?

CV

Diploma’s

Registraties en accreditaties

NOBCO/ENCC EQA Practioner coach / Registercoach SGHBO / Balans Coach/ CRKBO / ICEEFT Externship

Lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV), het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de Nederlandse Vereniging Orthopedagogen (NVO), Imago relaties Nederland en EFT Nederland.

Jonkhart & Ziel houdt zich aan de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling JHZ.


“Coachen is meer dan begeleiden, coachen is je verbinden met de ware aard van ieder mens.”

Renske van Berkel