De ontmoeting

Hoe zorg je ervoor dat je elkaar tijdens De Reis niet kwijt raakt?

Op dit moment kan ik mezelf beter de vraag stellen: Hoe zorg je ervoor dat je elkaar vóór de reis niet kwijt raakt?

Mijn lief en ik gaan op reis samen. Drie maanden lang. Geweldig natuurlijk en ongetwijfeld een enorme toevoeging aan onze grotere reis, die van onze relatie.
Maar de weken voorafgaand aan ons vertrek zijn enorm hectisch.

Je kent het vast wel. Je agenda puilt uit, je rent van hot naar her, op het werk lijkt het alsof iedereen iets van je wil. Of beter gezegd: wildé, want eigenlijk had het gisteren al af moeten zijn. Je slaapt te weinig, want je gaat te laat naar bed en moet er te vroeg weer uit en zodra zich een minuut voordoet dat je even niet met iets bezig bent (de trein, de wc en vooral…. dat bed!) begint die stem in je hoofd lijstjes op te dreunen. Want er moet nog zoveel.

Als je s’avonds binnen rent geef je je lief een snelle kus en buig je je over het volgende punt op je lijstje. Of je stort meteen bij binnenkomst je dag in een klaagzang over je geliefde uit. Misschien merk je dat door oververmoeidheid irritaties en ruzies op de loer liggen.
En dat voelt niet goed.

Ont-moeting

Herkenbaar? Dan hier een tip om elkaar weer te vinden in drukke tijden, zowel tijdens als vóór de reis 😉 . Zorg elke dag voor minimaal één echte ontmoeting. Een ontmoeting is een moment waarop je echt, met ál je aandacht bij de ander bent. En waarin je al je lijstjes even ‘on hold’ zet. Een dubbele ont-moeting dus.

Zet bijvoorbeeld de wekker vijf minuten eerder. Doe een zacht lampje aan en vertel elkaar 1 ding waar je dankbaar voor bent. Neem als je thuis komt even de tijd om elkaar écht gedag te zeggen. Maak oogcontact, geef elkaar een knuffel en vertel dat je blij bent de ander weer te zien. En vergeet niet om diep adem te halen. Want uiteindelijk zijn dit de momenten die je zou missen als ze er niet zouden zijn.

Ter inspiratie een mooi filmpje over de kracht van oogcontact. Ware ontmoetingen gefilmd.

Wil je meer lezen over onze reis? In dit artikel vertel ik hoe het was om single te zijn in de Incatijd.