OMAR HAD LAST VAN FAALANGST


Omar: “Ik weet niet meer wat ik moet doen. Het gaat helemaal niet goed op school. Vooral rekenen vind ik hartstikke moeilijk. Als ik een fout maak raak ik helemaal in de war. De juf zegt dat er ‘veel meer in zit dan eruit komt’ en dat ik last heb van faalangst. Maar wat moet ik daarmee? Ik haal alleen maar onvoldoendes. Ik probeer het echt wel, ik heb ook bijles gehad. Meestal, als ik thuis mijn huiswerk maak of leer voor een repetitie weet ik de antwoorden best. Maar als ik de volgende dag moet beginnen aan de toets ben ik zo bang dat ik een fout antwoord opschrijf en dan lijkt het net of mijn hoofd ineens helemaal leeg wordt. Dan krijg ik zweethanden en kan ik alleen nog maar denken aan het gezicht van mijn moeder als ik straks wéér thuis kom met een onvoldoende. Misschien ben ik gewoon te dom.”


 

Door kindercoaching heb ik geleerd dat de dingen die ik denk heel veel invloed hebben op hoe het gaat met leren. Dat als ik denk ‘ik kan het niet’, of ‘ik ben dom’ het dan ook niet meer lukt om te leren. Samen met mijn kindercoach heb ik geleerd hoe ik ervoor kan zorgen dat ik positieve dingen denk. En weet je wat grappig is? Dan lukken mijn toetsen een stuk beter! Ik moet er nog steeds wel voor leren, maar doordat ik nu anders denk is mijn faalangst verdwenen en kan ik op de toets invullen wat ik weet.

Ik heb inmiddels al 3 voldoendes gehaald voor rekenen en mijn moeder is hartstikke trots!

Wil je meer weten over kindercoaching en of het iets voor jou is?
Of ben je nieuwsgierig geworden en wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op.

faalangst

“Ik heb de laatste tijd zoveel geleerd van mijn fouten dat ik erover denk er nog een paar te maken.”

Jan Angevaare

Let LOVE shine!

Relatievoeding voor een fijne relatie.

 

Een dag vol: plezier, inspiratie, bewustwording en verbinding.

Je loopt weer naar buiten met stralende ogen,

vertrouwen in jullie relatie,

inzicht in hoe jullie het samen doen

en direct toepasbare tools.

 

5 oktober 2019 bij NoordStraalt.

Tickets zijn nu te koop. Mis het niet!

Klik hier voor meer info.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!