Stress

Nora: “De laatste maanden gaat het niet zo goed met me. Ik heb veel stress en voel me opgejaagd en ongeconcentreerd. Het lijkt alsof alles me teveel is. Op mijn werk is het enorm druk, de kinderen lijken steeds vaker ruzie te hebben en dan hebben we in het weekend al die sociale verplichtingen er ook nog bij.

Ik heb allerlei lijstjes die ik nog zou moeten wegwerken en ik probeer dat ook echt maar het komt nooit af, lijkt het wel. En al voel ik me behoorlijk uitgeput; s’nachts kan ik niet goed slapen. Dan lig ik maar te woelen en word ik wakker van elk geluidje. Heel irritant want dat kan ik er nou net niet bij hebben. Ik moet nog zoveel dingen regelen!”

Door personal coaching heb ik mijn grenzen beter leren aanvoelen en aangeven. Door te kijken naar wie ik ben en waar ik vandaan kom begrijp ik nu meer van de onderliggende patronen en drijfveren die ervoor zorgen dat ik stress krijg.

Ik wist ergens wel dat ik mijn grenzen beter moest aangeven. Maar ik merkte juist dat hoe drukker ik het kreeg, hoe minder goed dat lukte!

Nu weet ik waar ik op moet letten om te voorkomen dat de stress de overhand neemt, zoals bij mij de laatste tijd het geval was. Ik slaap beter doordat ik beter voor mezelf zorg. Ik eet gezonder en sport vaker. En als iemand me vraagt of ik zin heb iets te doen voel ik eerst of het echt, echt goed is voor mij op dat moment.

En weet je wat fijn is? De kinderen zijn ook een stuk relaxter geworden. Ze reageerden blijkbaar ook op mijn stress. We hebben een stuk gezelliger thuis. “

stress

Wil je meer weten over personal coaching? Neem dan contact op. Of

“Hij die haast heeft is al dood.”

Koran