How to be the love you seek van Nicole LePera.

Break cycles, find peace + heal your relationships

How to Be the Love You Seek door Nicole LePera, ook bekend als “The Holistic Psychologist“, is een boek dat lezers begeleidt op een reis naar zelfliefde en het creëren van gezonde relaties. LePera, bekend om haar holistische benadering van psychologie, biedt inzichten en praktische tools om lezers te helpen zichzelf beter te begrijpen en liefdevollere relaties op te bouwen.

Ik was onder de indruk van het boek omdat het naar mijn idee heel veel boeken in mijn kast combineert en samenbrengt in één boek. Vooral de holistische benadering spreekt me erg aan. LePera legt helder uit hoe ‘het zit’,  hoe bijvoorbeeld het zenuwstelsel werkt. Ze geeft ook praktisch toepasbare opdrachten mee, veelal lichaamswerk, om het heft weer in eigen handen te nemen en je te ontdoen van oude traumaresponses.

Toen ik het uit had heb ik het boek zelfs cadeau gedaan aan een aantal van mijn cliënten.

Positieve Punten:

  1. Holistische Benadering: LePera combineert traditionele psychologie met holistische technieken. Dit omvat elementen van mindfulness, ademhalingsoefeningen en zelfreflectie, wat een unieke en brede benadering biedt.
  2. Praktische Tools: Het boek bevat een scala aan oefeningen en activiteiten, zoals journaling prompts, ademhalingstechnieken en zelfreflectievragen. Deze tools helpen lezers om de theorie in de praktijk te brengen en daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen.
  3. Toegankelijk en Begrijpelijk: LePera schrijft op een duidelijke en toegankelijke manier, waardoor complexe psychologische concepten begrijpelijk worden voor een breed publiek.
  4. Persoonlijke Verhalen en Voorbeelden: LePera deelt persoonlijke ervaringen en verhalen van cliënten, wat de inhoud levendig en herkenbaar maakt. Deze verhalen illustreren hoe de principes in het boek kunnen worden toegepast in het echte leven.

Kritische Punten:

  1. Herhalingen: Sommige concepten en thema’s worden herhaaldelijk besproken. Dit kan nuttig zijn voor het versterken van de boodschap, maar kan voor sommige lezers als overbodig aanvoelen.
  2. Algemene Adviezen: Hoewel de oefeningen en tools nuttig zijn, blijven sommige adviezen vrij algemeen. Lezers die op zoek zijn naar zeer specifieke oplossingen voor complexe relatieproblemen, kunnen dit als een beperking ervaren.
  3. Spirituele Invalshoek: De integratie van spirituele elementen kan voor sommige lezers te zweverig overkomen. Niet iedereen zal zich aangetrokken voelen tot de spirituele benadering van LePera.

Conclusie: ‘How to Be the Love You Seek’ is echt een waardevol boek voor iedereen die op zoek is naar zelfliefde en gezonde relaties vanuit een holistische invalshoek. Ze helpt mensen zichzelf beter te begrijpen en authentieke relaties op te bouwen.

Bestel het boek hier !

how to be the love you seek