Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
(en je kinderen nu blij zijn dat jij het doet) van Philippa Perry

Prachtig boek vol zinvolle tips voor zowel de opvoeding van je kinderen als het onderhouden van je partner relatie.

Philippa Perry legt in ‘Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen‘ op een heldere manier uit hoe onze eigen opvoeding en gezin van herkomst van grote invloed zijn op hoe we met onze partner en kinderen omgaan. En ze maakt háárfijn duidelijk hoe groot jouw invloed als opvoeder is op het latere levensgeluk van je kinderen. Vandaar de subtitel: ‘En je kinderen nu blij zijn dat jij het doet‘.

Met veel humor en sprekende voorbeelden laat ze zien hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van die invloed van je eigen opvoeding en gezinsgeschiedenis. En in plaats van de opvoeding van je kinderen op zijn beloop te laten, duidelijke keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag én gevoelens.

Duidelijke opdrachten helpen je nadenken over hoe je nu omgaat met je kinderen en je partner en leer je hoe je relaties met beiden kan verbeteren.

Het hoofdstuk over emoties, waarin Perry vertelt wat de effecten zijn van hoe wij vaak niet goed geleerd hebben op een positieve manier om te gaan met onze eigen emoties en die van anderen is er een die  iedereen zou moeten lezen. Onze opvoeding zit vol met automatismen waarmee we de emoties van onze kinderen onderdrukken en het is hoog tijd dat we daar verandering in brengen. Inderdaad voor het latere levensgeluk van onze kinderen. Voor hun welbevinden, zelfbeeld en de mate waarin zij later in staat zijn goede relaties aan te gaan.

Een must read voor iedere ouder en iedereen die ooit ouder wil worden.

(En btw… ik vind de titel ook geweldig. Echt een boek waarvan je wilde…. )

Wil je meer weten over relaties én opvoeding?

Misschien is het nieuwe online programma Een fijne relatie, zelfs met kinderen dan wel wat voor jou!

Bestel het boek hier:

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen