In mijn vorige artikel voor Ouders vertelde ik hoe je relatie kan veranderen na verloop van tijd en het verliefde gevoel voor je partner kan verdwijnen. Zéker wanneer je kinderen hebt. Omdat er allerlei (normale!) processen op gang komen die ervoor zorgen dat de liefdestank leegloopt. Waar het bijvullen eerst vanzelf ging vraagt dat nu ineens extra aandacht.

Waar is de seks gebleven!???

Een vergelijkbaar proces voldoet zich rondom de seks in een relatie. Met een beetje mazzel vliegen de vonken er in het begin van de relatie van af. Je kunt er geen genoeg van krijgen! Maar waar is dat gevoel gebleven na een paar jaar, als er in de slaapkamer naast jullie kinderen liggen te slapen?

Gewoon geen zin in seks

Het is best normaal én te verklaren, dat de seks in de relatie minder wordt. Althans, verandert. En dat die lustgevoelens van het begin waarschijnlijk niet zo sterk meer zijn. Wat zo ontzettend jammer is dat we daar niet veel vanaf weten en niet goed op worden voorbereid. Veel stellen denken dat er iets mis is met hun relatie als ze na verloop van tijd níet meer zonder aanleiding de kleren van elkaars lijf willen scheuren.

De fik erin!

Terwijl ook hier, helaas, hele normale processen spelen die er voor zorgen dat de seksuele lust minder wordt. Het goede nieuws is: daar kan je wat aan doen!

Daarover gaat mijn nieuwe blog voor Ouders.

Dus lezen en: DE FIK ERIN!

Lees meer op Ouders.nl…

Spoiler: om meer te leren over hoe je je seksuele energie weer nieuw leven kunt inblazen is de netflixserie Sex, Love and Goop een aanrader! Ook daar heb ik een artikel over geschreven.

Als je dit artikel interessant vindt is mijn gratis online masterclass waarschijnlijk ook wat voor jou! Schrijf je in via onderstaande button.

Ouders.nl

In 2020 vroeg de uitgever van Ouders.nl of ik als relatie-expert voor hen wilde gaan schrijven.

Aangezien het mijn missie is om relatiekennis te verspreiden en zo veel mogelijk mensen te helpen aan een fijne relatie, was mijn antwoord op die vraag natuurlijk ´Ja!´

Vanaf 2021 verschijnt er dus regelmatig een artikel van mij op Ouders.nl. Een artikel waarin ik relatiekennis deel, relatieproblemen bespreek en relatietips geef. Hier vind je de artikelen die ik tot nu toe voor Ouders.nl heb geschreven. 

ouders.nl

seks