FAQ PSYCH-K®2021-09-06T20:27:38+00:00
  • FAQ Psych-k

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over PSYCH-K® . Staat je vraag er niet bij? Bel of mail me dan.

Wat als ik een afspraak moet annuleren?2020-10-14T18:09:09+00:00

Een sessie annuleren:

Als we een afspraak gepland hebben en je kunt onverhoopt niet, laat het me dan 24 uur van tevoren weten. Dan heb ik de mogelijkheid  iemand anders in te plannen en hoef ik de kosten voor de sessie niet in rekening te brengen. Sessies die geannuleerd worden binnen 24 uur voor de afspraak worden volledig in rekening gebracht.

In tijden van corona is deze voorwaarde gewijzigd. Ik wil voorkomen dat je tóch komt als je je niet lekker voelt dus zal bij laat afzeggen geen kosten in rekening brengen. We gaan in dat geval in principe over tot een online sessie. 

PSYCH-K®, waarom heb ik daar een coach voor nodig?2020-10-14T21:29:04+00:00

Ja, waarom eigenlijk? Het leuke van PSYCH-K® is dat dat dus eigenlijk niet hoeft. Maar omdat je het nu nog niet kent en het misschien ook wel lastig voor je is te bepalen waar je blokkade of stress zit kan het je drempel verlagen om het bij mij, als coach, te komen ervaren. Als het je dan bevalt zou ik je zeker aanraden zelf te cursus(sen) te gaan volgen.

Hoe gek moet je zijn om je aan te melden?2020-10-14T21:02:45+00:00

Gek genoeg om aan jezelf te durven werken. De meeste mensen hebben diep van binnen de behoefte zich te ontwikkelen. Doe je dat niet, dan blijf je hangen in ‘meer van hetzelfde’ en ga je je van binnen ‘leeg’ voelen. Of je laat je belemmeren door angsten, zoals ik zelf toen ik last had van rijangst.

Waar is het?2020-10-14T18:17:42+00:00

De sessies in Amsterdam vinden plaats in één van mijn praktijkruimtes.

Ik werk op 2 locaties: de Spyridon Louisweg of bij Noordstraalt.

Mocht je de sessies heel graag ergens anders willen doen, dan kan dat in overleg.

 

Het is ook mogelijk om sessies op afstand te doen, via zoom of een ander programma.

Dit kan altijd, zowel bij relatietherapie als bij individuele sessies.

Hoe lang duurt een PSYCH-K ® traject?2020-10-14T21:18:49+00:00

Hoe lang een PSYCH-K® traject duurt is moeilijk te zeggen want dat hangt af van de vraag waar je mee komt.

Soms kan het opheffen van een blokkade direct veel effect geven. Het kan ook zijn dat het een heel groot onderwerp is waar allemaal laagjes in zitten die een voor een afgepeld moeten worden.

Wat wel duidelijk is: PSYCH-K® is een ontzettend effectieve methode, waarmee je heel snel en pijnloos grote effecten kan bereiken.

Wat levert PSYCH-K® me op?2020-10-14T21:05:10+00:00

PSYCH-K® zorgt ervoor dat je je volle potentieel kan gebruiken. Door alle overtuigingen en ideeën over het verleden en toekomst houden we onszelf tegen in wat we eigenlijk kunnen  bereiken. Het is geen toverdrank, je kan dus ook niet alles ‘wensen’ en dan komt het vanzelf naar je toe. Maar je kunt er de blokkades die je jezelf oplegt mee wegnemen.

Om een voorbeeld te geven: Als jij gaat balansen opdat je een topatleet bent (terwijl je in het nu nog heel onsportief bent en ongezond leeft), hang je niet morgen als een Youri van Gelder ineens in de ringen op Lowlands. Daar moet je alsnog heel hard voor trainen (en waarschijnlijk ga je dat niveau niet meer halen als je nu ouder bent dan 15).

Maar je zet wel alle ‘opties’ open die jij nodig hebt om gezond en atletisch te worden. Waarschijnlijk leef je nu ongezond omdat je ergens overtuigingen hebt dat jij toch nooit wat bereikt, dat mensen in jouw familie ‘nu eenmaal’ ongezond zijn, dat sporten niet fijn is, enzovoorts. Je zet dus alle potentie aan die je in je hebt, zonder nog langer tegen gehouden te worden door zinloze en belemmerende gedachten over jezelf.

En daarmee sta jij aan het roer om je leven de kant op te sturen waar jij het heen wilt hebben. Op elk gebied van je leven kan jij gaan bepalen hoe je het het liefste zou leven. Door het wegwerken van beperkingen wordt je steeds ‘lichter’ en krijg je steeds meer vrijheid om te zijn wie je bent.

Kan iedereen PSYCH-K® leren?2020-10-14T21:31:50+00:00

Ja! Sterker nog: PSYCH-K® is zo ontworpen dat iedereen het kan leren en op anderen en ook zichzelf kan toepassen! Dus als je merkt dat het iets voor jou is kan je het gemakkelijk zelf leren. Wat nodig is om het te leren of om een sessie bij mij te komen doen is een nieuwsgierige, open houding. Niet teveel nadenken, gewoon over je heen laten komen.

Wie heeft PSYCH-K® bedacht?2020-10-14T21:10:23+00:00

PSYCH-K® is bedacht door Rob Williams.
Het algemene doel van PSYCH-K ® is om de individuele en globale spirituele evolutie te versnellen door onderbewuste overtuigingen in overeenstemming te brengen met bewuste wijsheid uit ‘s werelds grote spirituele en intellectuele tradities. De praktische toepassing van deze wijsheid in ons persoonlijke en professionele leven geeft een groter inzicht en tevredenheid, mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel.
Lees hier meer over Rob Williams en PSYCH-K®.

Wat gaan we doen in een PSYCH-K ® sessie?2020-10-14T21:11:24+00:00

Goede vraag.

Om het heel in het kort uit te leggen: we zoeken uit waar ‘de stress’ voor jou zit. Jouw stress kan veroorzaakt worden door negatieve overtuigingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bang bent afgewezen te worden door de mensen om je heen. Zo’n overtuiging heeft veel impact. Je kan daardoor last hebben van zenuwen om in het openbaar te spreken, je durft je mening misschien niet te uiten of je gaat enorm voor anderen zorgen opdat ze je aardig zullen vinden.

Het kan ook zijn dat je door een gebeurtenis uit het verleden angstig wordt in een bepaalde situatie. Ik zelf had bijvoorbeeld last van rijangst, terwijl ik wist dat er geen concreet gevaar dreigde. Je kan ook enorm bezorgd zijn over iets dat nog kan gaan gebeuren, de toekomst dus.

Als we weten wat de stress veroorzaakt gaan we ‘balansen’ doen. We gaan meten hoe jouw lichaam reageert op die overtuigingen of situatie. PSYCH-K ® werkt met bioresonantie. We maken dus gebruik van spiertesten.

Vervolgens doorlopen we een protocol, waarmee we een nieuwe overtuiging, of een nieuwe waarneming van de situatie in je onderbewuste zetten.
Het is een proces dat je moet ervaren om te weten of het je kan helpen. Dus ben je nieuwsgierig? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Worden de sessies vergoed?2021-01-09T13:30:43+00:00

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VIV en de RBCZ . Mijn praktijk valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen/Natuurgeneeswijzen’.

Individuele sessies worden vergoed door onderstaande verzekeraars.

Of relatietherapie wordt vergoed hangt af van de verzekeraar. CZ en OHRA vergoeden relatietherapie in ieder geval wel vanuit de noemer psychosociale zorg.

Let op!!! Wijzigingen: per 2021 géén vergoeding meer
Zorgverzekeraars die per 2021 géén vergoeding meer bieden bij complementaire, psychosociale zorg zijn:

Anderzorg, Amersfoortse (ASR), AZVZ (ZZ), Bewuzt (VGZ), CZ direct (CZ groep), Ditzo (ASR), FBTO, Hema (Menzis), Interpolis (Achmea), Just (CZ), Pro Life (Achmea), Salland (Eno), Zorg en Zekerheid (ZZ), Zorgdirect (Eno)

 

Vergoedingenoverzicht 2021
De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn de groepen: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Hieronder vind je waar de groepen uit bestaan met een link naar de pagina, of de button daartoe, om te zien welke vergoedingen en voorwaarden zij hanteren.

De volgende verzekeraars vergoeden mijn coachingstrajecten in 2021*

(er is e.e.a gewijzigd t.o.v. 2020. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar en vraag naar de vergoedingen ‘alternatieve zorg: psychosociaal’)

Kijk hier voor het totaaloverzicht van zorgverzekeraars in Nederland.

Hoeveel je precies vergoed krijgt is verschillend per verzekeraar.

Op de website van Zorgwijzer staat een overzicht van wat er door iedere verzekeraar vergoed wordt.

Wat kost het?2020-10-14T20:49:11+00:00
  • Personal coaching (of kinder- / jongerencoaching / Psych-K) duurt 60 minuten en kost 90,-*.

 

Heb je (of hebben je ouders) een laag inkomen of studeer je? Dan duurt een sessie 45-60 minuten en kost het 75,-.*

 

* Deze sessies zijn vrijgesteld van BTW.

In de avonduren (na 18.00) en in het weekend komt er een toeslag bovenop het normale bedrag en kosten de sessies resp. 99,- of 82,50.

 

  • Relatietherapie duurt 75-90 minuten en kost 150,- per stel incl. BTW.

 

  • Het eerste gesprek is een intake. Deze duurt 45-60 minuten en kost 45,- voor individuele gesprekken en 55,- voor een stel. Na afloop kunnen jullie beslissen of jullie een traject bij mij zien zitten.
  • Skypecoaching duurt 60 minuten en kost 75,-

 

  • Een e-coachtraject van 3 maanden kost 700,-

 

  • De groepscursus Houd me Vast (2,5 dag of 8 avonden) kos 280,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek.

 

  • De Houd me Vast privé cursus (2 dagen) kost 450,- p.p. incl BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en boek.

 

  • Klein APK-tje  (1 dag) wordt op maat gemaakt en de kosten hangen af van wat we gaan doen. Meestal liggen de kosten rond de 550,- per stel.

 

  • Een intensief relatieweekend (2/3 dagen) kost 595,- p.p.

 

 

Bel of mail nu!
Psych-K


“If you don’t like how things are, change it! You are not a tree.”

Jim Rohn

Ga naar de bovenkant