Een open relatie niet voor watjes van Rhea Darens.

Over (on)veiligheid in de liefde.

‘Een open relatie, niet voor watjes is dé handleiding voor ieder stel dat een open relatie heeft of wil gaan hebben.

Lang werd toch wel gedacht dat een open relatie niet goed samen gaat met veiligheid. Doordat hechting zo’n belangrijke rol speelt in relaties en het lastig is een veilige hechtingsband te bewaken als er ook intimiteit is met anderen.

Rhea Darens werkt ook met de succesvolle en zeer populaire relatietherapie: Emotionally Focused Therapy, oftewel: EFT, maar is juist gespecialiseerd in open relaties en ze legt in dit boek uit hoe je binnen een open relatie tóch kunt zorgen voor die veilige hechtingsband.

Ze vertelt eerst over de geschiedenis van de open relatie en over verschillende vormen van open relaties.

Vervolgens legt ze stap voor stap uit waar je op moet letten en wat je vooral wél, maar ook vooral niét moet doen. Ze vertelt openhartig over haar eigen ervaringen, successen en missers. Ze beschrijft welke keuzes je samen moet maken, waar je over moet praten en hoe je zorgt voor veiligheid, vertrouwen en het belang van loyaliteit.

Echt een aanrader voor alles stellen die hier meer over willen weten en voor beginners kan ik echt aanraden dit boek ‘eerst’ te lezen en niet zomaar zelf aan de slag te gaan. 🙂

Bestel het boek hier !

open relatie niet voor watjes