BOEKEN, ARTIKELEN EN FILMS

BOEKEN


Houd me vast van Sue Johnson.

Houd me vast is hét relatiezelfhulpboek van de afgelopen tijd.

Het is geschreven door Sue Johnson, de grondlegster van de succesvolle en zeer populaire relatietherapie: Emotionally Focused Therapy, ook wel EFT.

Een goed boek voor stellen die willen begrijpen hoe de dynamiek van een relatie werkt en die willen leren hoe ze in zeven stappen hun relatie duurzaam kunnen verbeteren.

Lees meer…sue johnson houd me vast
Laat me niet los van Sue Johnson.

In haar tweede boek, ‘laat me niet los’, gaat Sue Johnson dieper in op de wetenschappelijke achtergrond van de EFT en de hechtingstheorie, waar EFT op gestoeld is.

Ze vertelt uitgebreider dan in haar boek ‘Houd me vast’over de experimenten die aantonen dat en waarom Eft zo goed werkt. Zo heeft onderzoek bijvoorbeeld aangetoond dat het benoemen van emoties kalmerend werkt in het centrum van het brein.

Lees meer….laat me niet los sue johnsonNeem de regie over jezelf ….

… en maak je dromen waar met PSYCH-K®

van Paula van der Werff

Wat zou jij aan jezelf willen veranderen? 
Heb je wel eens het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Denk je dat je minder leuk, aantrekkelijk of slim bent dan anderen? Pieker je over hoe je echt gelukkig of succesvol kunt zijn?

Lees meer….


BOEKEN, ARTIKELEN EN FILMSLiefdesbang van Hannah Cuppens: over verlatingsangst en bindingsangst.

Hannah beschrijft in haar boek ‘liefdesbang’ op een heldere en herkenbare manier over hoe het eindeloze zoeken naar evenwicht tussen samen en apart voor sommige mensen ontaardt in een zeer heftige gevechtsdans.

Ze maakt met uitgebreide voorbeelden en een flinke dosis humor duidelijk hoe bindingsangst en verlatingsangst allebei uitingen zijn van mensen die bang zijn zich te verbinden.

Lees meer…


verlatingsangst en bindingsangst


Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz
De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties

In verslaafd aan liefde vertelt Jan Geurtz in heldere taal hoe we ons liefdesgeluk keer op keer zelf verknallen, juist doordat we proberen om problemen te voorkomen.

Met leuke anekdotes vertelt hij hoe we de vicieuze cirkel kunnen doorbreken en het heft weer in eigen hand kunnen nemen.

Een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontplooiing, of je een relatie hebt of niet.

Lees meer…verslaafd aan liefde van jan geurtz

De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

Hét boek dat uitlegt waarom PSYCH-K als methode zo goed werkt om mensen fysiek en geestelijk gezonder en gelukkiger te maken. Het gaat helemaal niet over PSYCH-K, maar in ‘De biologie van de overtuiging’ maakt Bruce Lipton ons deelgenoot van zijn verpletterende ontdekking dat we geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welbevinden kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen.

Lees meer….

biologie van de overtuiging bruce lipton

ARTIKELEN

Vrijheid is wat wij van nature zijn

Interessant artikel in de optimist over wij onze fysieke en geestelijke gezondheid in hoge mate kunnen beïnvloeden. Cellen reageren op signalen van buitenaf. Voeding speelt hier een belangrijke rol in, maar zeker ook je waarneming van jezelf en de wereld om je heen. Je gedachten dus en je overtuigingen hebben dus invloed op je gezondheid en welbevinden. Zowel in positieve als in negatieve zin. Bruce Lipton’s: De biologie van de ovetuiging wordt in dit artikel ook aangehaald.

Vrijheid is wat wij van nature zijn – optimist januari februari 2020

cover optimist vrijheid

De geest als arts

In maart 2018 hoorde ik voor het eerst van PSYCH-K. Ik las dit artikel in de optimist. Eerlijk gezegd vond ik het in eerste instantie best wel zweverig. Maar ik was ook getriggerd. Drie thema’s die voor mij tot dan toe behoorlijk losse onderdelen van mijn leven waren kregen in dit artikel een logisch verband: therapeut zijn, spiritualiteit en de zorg om de aarde. Met die nieuwsgierigheid volgde ik de basiscursus en toen ik vervolgens mijn rijangst had overwonnen heb ik alle vervolg cursussen ook maar gedaan.

cover artikel psych-k


“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”

David Richo

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!