BOEKEN OVER HET LEVEN

sue johnson houd me vast

Houd me vast van Sue Johnson.

Houd me vast is hét relatiezelfhulpboek van de afgelopen tijd.
Het is geschreven door Sue Johnson, de grondlegster van de succesvolle en zeer populaire relatietherapie: Emotionally Focused Therapy, ook wel EFT.
Een goed boek voor stellen die willen begrijpen hoe de dynamiek van een relatie werkt en die willen leren hoe ze in zeven stappen hun relatie duurzaam kunnen verbeteren.

Lees meer…

Laat me niet los van Sue Johnson.

In haar tweede boek, ‘laat me niet los’, gaat Sue Johnson dieper in op de wetenschappelijke achtergrond van de EFT en de hechtingstheorie, waar EFT op gestoeld is.Ze vertelt uitgebreider dan in haar boek ‘Houd me vast’over de experimenten die aantonen dat en waarom Eft zo goed werkt. Zo heeft onderzoek bijvoorbeeld aangetoond dat het benoemen van emoties kalmerend werkt in het centrum van het brein.
Lees meer….
krijg de liefde die je wilt harville hendrix imago therapie

Krijg de liefde die je wilt – een gids voor het verbeteren van je relatie- van Harville Hendrix

Het zelfhulpboek vanuit de Imago therapie: krijg de liefde die je wilt. In de introductie legt schrijver Harville Hendrix, grondleger van de imago therapie, uit hoe er door de wetenschap naar ‘liefde’ wordt gekeken, en waarom het tussen geliefden zo vaak mis gaat.

Een leuk luchtige en informatieve introductie, voor iedereen die ooit verliefd is geweest of het graag zou willen zijn. Na deze smakelijke uiteenzetting over de liefde volgen de oefeningen. Een 10 daagse training waarin je door middel van het doen van een oefening per dag je relatie verbetert en zorgt voor een fijnere verbinding.

Lees meer….

emily nagoski kom als jezelf

Kom als jezelf – van Emily Nagoski

Seksuoloog Emily Nagoski vertelt in ‘Kom als jezelf’ over de vrouwelijke seksualiteit. Veel kennis over seksualiteit is gebaseerd op kennis over seksualiteit bij mannen of gebaseerd op verouderde informatie.  Dit boek richt zich op nieuwe wetenschappelijke inzichten en op de vrouwelijke seksualiteit. Het was voor mij op veel vlakken een eye-opener.

Lees meer….

Neem de regie over jezelf ….

… en maak je dromen waar met PSYCH-K®

van Paula van der Werff

Wat zou jij aan jezelf willen veranderen? 
Heb je wel eens het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Denk je dat je minder leuk, aantrekkelijk of slim bent dan anderen? Pieker je over hoe je echt gelukkig of succesvol kunt zijn?

Lees meer….

verlatingsangst en bindingsangst

Liefdesbang van Hannah Cuppens: over verlatingsangst en bindingsangst.

Hannah beschrijft in haar boek ‘liefdesbang’ op een heldere en herkenbare manier over hoe het eindeloze zoeken naar evenwicht tussen samen en apart voor sommige mensen ontaardt in een zeer heftige gevechtsdans.

Ze maakt met uitgebreide voorbeelden en een flinke dosis humor duidelijk hoe bindingsangst en verlatingsangst allebei uitingen zijn van mensen die bang zijn zich te verbinden.

Lees meer…

verslaafd aan liefde van jan geurtz

Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz

De weg naar zelfacceptatie en geluk in relatiesIn verslaafd aan liefde vertelt Jan Geurtz in heldere taal hoe we ons liefdesgeluk keer op keer zelf verknallen, juist doordat we proberen om problemen te voorkomen.Met leuke anekdotes vertelt hij hoe we de vicieuze cirkel kunnen doorbreken en het heft weer in eigen hand kunnen nemen.Een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontplooiing, of je een relatie hebt of niet. Spreekt dit boek je aan? Dan mogen zijn andere boeken ook niet ontbreken in een lijstje met boeken over het leven.
Lees meer…
Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
(en je kinderen nu blij zijn dat jij het doet) van Philippa Perry

Prachtig boek vol zinvolle tips voor zowel de opvoeding van je kinderen als het onderhouden van je partner relatie.

Philippa Perry legt in ‘Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen‘ op een heldere manier uit hoe onze eigen opvoeding en gezin van herkomst van grote invloed zijn op hoe we met onze partner en kinderen omgaan. En ze maakt háárfijn duidelijk hoe groot jouw invloed als opvoeder is op het latere levensgeluk van je kinderen.

Lees meer…

onze liefde ingeborg bosch pri

Onze liefde Hoe elkaar (terug)te vinden en niet (meer) kwijt te raken van Ingeborg Bosch

Ondanks het verlangen naar echte liefde is het voor de meeste mensen erg moeilijk om een liefhebbende en langdurige relatie te creëren.

Ingeborg Bosch, grondlegster van Past Reality Integration (PRI), schrijft in haar boek ‘onze liefde’ over de achtergrond van disfunctionele relaties. Twee belangrijke oorzaken hiervan zijn volgens Ingeborg het ontbreken van eigenliefde en het ontbreken van erkenning van de zo dominante invloed van onopgelost trauma uit de kindertijd.

Lees meer…

het bezoek hans t hart imago therapie

Het bezoek van Hans ’t Hart

Komt je dit beeld je bekend voor? Jij zit op jouw eiland, de ander op die van hem of haar. Jullie willen beiden de aandacht van de ander en gehoord worden, want je wilt graag vertellen hoe jij ergens tegen aan kijkt, hoe de ander je gekwetst heeft of hoe idioot iemand zich gedraagt.

Maar het lijkt alsof wat je zegt niet in staat is de zee tussen jullie in te overbruggen. Die ander snapt er in ieder geval helemaal niets van. En steeds als er iets van jouw boodschap op het andere eiland aankomt begint de ander terug te roepen dat je het helemaal verkeerd ziet.

Het bezoek is een stappenplan om beter te leren communiceren.

Lees meer….

biologie van de overtuiging bruce lipton

De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

Hét boek dat uitlegt waarom PSYCH-K als methode zo goed werkt om mensen fysiek en geestelijk gezonder en gelukkiger te maken. Het gaat helemaal niet over PSYCH-K, maar in ‘De biologie van de overtuiging’ maakt Bruce Lipton ons deelgenoot van zijn verpletterende ontdekking dat we geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welbevinden kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen.

Lees meer….

ARTIKELEN

cover optimist vrijheid

Vrijheid is wat wij van nature zijn

Interessant artikel in de optimist over wij onze fysieke en geestelijke gezondheid in hoge mate kunnen beïnvloeden. Cellen reageren op signalen van buitenaf. Voeding speelt hier een belangrijke rol in, maar zeker ook je waarneming van jezelf en de wereld om je heen. Je gedachten dus en je overtuigingen hebben dus invloed op je gezondheid en welbevinden. Zowel in positieve als in negatieve zin. Bruce Lipton’s: De biologie van de ovetuiging wordt in dit artikel ook aangehaald.

Vrijheid is wat wij van nature zijn – optimist januari februari 2020

cover artikel psych-k

De geest als arts

In maart 2018 hoorde ik voor het eerst van PSYCH-K. Ik las dit artikel in de optimist. Eerlijk gezegd vond ik het in eerste instantie best wel zweverig. Maar ik was ook getriggerd. Drie thema’s die voor mij tot dan toe behoorlijk losse onderdelen van mijn leven waren kregen in dit artikel een logisch verband: therapeut zijn, spiritualiteit en de zorg om de aarde. Met die nieuwsgierigheid volgde ik de basiscursus en toen ik vervolgens mijn rijangst had overwonnen heb ik alle vervolg cursussen ook maar gedaan.


“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”

David Richo