Mijn artikelen op Ouders.nl

ouders.nl

Nieuw jaar, nieuwe kansen…

Superleuk!!!! Ik ben gevraagd om als relatie-expert artikelen te schrijven voor Ouders.nl. Het is mijn missie om relatiekennis te verspreiden en zo veel mogelijk mensen te helpen aan een fijne relatie, dus natuurlijk was mijn antwoord op die vraag ‘ja’. Vanaf nu, (begin 2021) verschijnt er dus iedere maand een artikel van mij op Ouders.nl. Een artikel waarin ik relatiekennis deel, relatieproblemen bespreek en relatietips geef.


Ouders.nl: januari 2021:

Relatieproblemen: ik voel geen verbinding met mijn partner

Het is misschien wel de meest gehoorde ‘klacht’ in mijn praktijk: “Ik voel geen verbondenheid meer”. Waarom gebeurt dat in onze relaties? Waarom verliezen we ´de verbinding´ terwijl we daar blijkbaar last van hebben?

Ons ideaalbeeld van een gezonde relatie

Is het je wel eens opgevallen dat romantische films meestal eindigen als de twee geliefden elkaar na een lange en ingewikkelde zoektocht eindelijk hebben gevonden? Dat je niet te zien krijgt hoé ze dan zo lang en gelukkig leven?

Lees verder…

relatieproblemen ouders.nl

Ouders.nl: maart 2021:

Ben jij de chimpansee of de schildpad in jouw relatie?

In mijn vorige blog vertelde ik over de scanner in je brein, die de verbinding met je partner scant. En een alarm doet afgaan als de verbinding wegvalt of onveilig aanvoelt. Door dat alarm worden je overlevingsmechanismen aangezet: je gaat vechten of vluchten.

Het menselijke ‘vechten en vluchten’ kent vele variaties. Zo gebruik ik vaak de chimpansees en de schildpadden, twee types die op een totaal andere manier reageren als het aankomt op onenigheid, disbalans of onzekerheid.

Lees verder…

chimpansee schildpad relatie ouders.nl

Ouders.nl: mei 2021:

Relatieproblemen: we hebben steeds ruzie

Ruzie… We kennen het allemaal. Je partner doet dingen anders dan jij (zou willen 😊).

Hij houdt zich niet aan afspraken, zij ruimt haar rommel nooit op, hij luistert niet echt naar je als je iets vertelt…

Soms gaat het om kleinere irritaties. De ´gewone huis tuin en keuken irritaties’. En soms slaat de vlam echt in de pan. Dan is je brein waarschijnlijk ´geflipt´ en kom je terecht in één van de dansen van de chimpansee en schildpad, waarover ik schreef in mijn vorige blog.

Waarom maken we juist ruzie met degene waar we zoveel van houden? Dat heeft te maken met hoe ons brein werkt. Tijd dus voor een minilesje ´hoe werkt het brein in relaties´.

Lees verder…

we hebben steeds ruzie